MotoGP mintára szervezik az F1-es hétvégéket!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Zajlik az élet az ausztrál futam előtt, eldőlt, hogy 2019-től változik az F1-es hétvége programja, Lewis Hamilton pedig nem tudja ki a leggyorsabb jelenleg.

Olyan lesz egy F1 hétvége, mint a MotoGP

A Forma-1 tulajdonos Liberty Media megszerezte a Formula-3-as sorozat kereskedelmi jogait, így a Forma-1, Forma-2 és most már a Forma-3 is a birtokukban van. Ezzel teljesül Ross Brawn egyik célja, ugyanis az F3-as bajnokság is bekerül a versenyhétvégék programjába 2019-től. A sorozat az idén még működő GP3 helyett jön létre és betétfutamként fog beépülni az F1-es hétvégék programjába.

Jön az F1 mellé az F3

Jövőre fókuszban a fiatalok is

Ennek az összeolvadásnak köszönhetően kialakul egy hasonló helyzet, mint a MotoGP-ben, ahol Moto3, Moto2 és MotoGP futamokat rendeznek. A futamokra kilátogatók így egyszerre láthatják versenyezni a nagy F1-es sztárokat és a feljövőben lévő fiatal tehetségeket. Ross Brawn az alábbi nyilatkozatot tette a szervezéssel kapcsolatosan:

„Az egyik célunk, hogy a közönség megismerje az új tehetségeket és követhessék az előmenetelüket egy világosan meghatározott és minden igényt kielégítő környezetben. Itt a nemzeti és regionális osztályok legjobbjai versenyeznek majd a legnehezebb pályákon egy programban azokkal, akikkel talán a jövőben együtt versenyeznek majd az F1-ben.”

Ezzel a kapcsolattal világossá válik az, mint a MotoGP-ben, hogy az alsóbb osztályokból lépkednek felfelé a versenyzők, most a Forma-1-re is ez vár, ugyanis mindenki szem előtt lesz a szakma és a nézők számára is, így a válogatás is értelemszerűen a Forma-2-ből és a Forma-3-ból történik.

Lewis Hamilton nem tudja ki a leggyorsabb

A tesztidőszak végén kiderült, hogy a Mercedes tempója elég szédítő, főleg annak tudatában, hogy közel sem használták ki erőforrásuk teljes kapacitását. Finn versenyzőjük Valtteri Bottas tagadta, hogy az autó 1 másodperccel gyorsabb lehet a mezőnynél, de nem lepődne meg a nagyérdemű, ha ez a kijelentés közel járna az igazsághoz. Csapattársa Lewis Hamilton is szólt néhány szót a Mercedes gyorsaságával kapcsolatban.

„Tavaly a Red Bull több, mint egy másodperccel mögöttünk volt a szezon első felében. Akadt még fejleszteni való az autójukon, ezért az újításaik ütemezése sokkal gyakrabban fordult elő, mint nálunk vagy például a Ferrarinál. Ha ez idén is így lesz, akkor a Ferrarinak és nekünk is komoly kihívásokkal kell szembenézni. Fogalmam sincs mire vagyunk képesek, de remélem, hogy mindent megtettünk.”

Lewis Hamilton tesztel Barcelonában

Lewis Hamilton még nem tudja ki a leggyorsabb

A négyszeres világbajnok hozzátette, hogy Max Verstappen egy ütőképes autóval sokra lett volna képes és legyőzte volna csapattársát, ha megbízható lett volna az autója. Ezért van félni valójuk Red Bull autóitól. A Ferrariról szűkszavúan beszélt, biztos abban, hogy Sebastian Vettel ott lesz az élen velük, a többi még rejtély.

Forrás:

Fotók:

További autós hírek

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály rendőrei 2019. október 16-án a délelőtti órákban az M6-os autópálya lehajtójánál – Paks térségében – ellenőriztek...

Forgalomkorlátozásokra és közlekedési változásokra kell számítani a Hősök tere környékén a 12. Nemzeti vágta miatt péntektől vasárnapig – írja az origo.hu A Nemzeti vágtát szombaton...

Hazánk autóállományának átlagéletkorát igencsak lefelé húzó autóval vadult meg Dunaújvárosnál egy autós. Olvasónk össz bűne annyi volt, hogy a forgalomtól elzárt területen életveszélyes...

A szemből érkező mentő elé kanyarodott az audi sofőrje, ezzel majdnem balesetet okozva. Vannak szituációk, amikor nehéz megítélni, hogy melyik irányból jön a...

Megsérült egy idős asszony a 150-es buszon Budapesten, miután a részeg sofőr minden ok nélkül vészfékezett az egyik megállóban – állítja a Ripost. A...

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.