Nagyot szólt a XIX. Szilveszter Rallye!

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A 2017-es esztendőt a hat szakaszból álló, 69,33 km össztávú Szilveszter Rallye búcsúztatta. Vincze Ferenc történelmet írt azzal, hogy immáron harmadszor diadalmaskodott.

2017. december 27. és 29. között került lebonyolításra a XIX. Szilveszter Rallye. Az első helyet Vincze Ferenc és Bazsó Attila kettőse nyerte a Skoda Fabia R5-tel, akik a második szakasztól fogva vezettek, és nem is engedték ki a győzelmet a kezeik közül. Másodikként az ifjabb Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna páros futott be egy Ford Fiesta R5-tel 14,6 másodperces hátránnyal, míg a bronzérmes pozíciót egy szlovák duó, Majercak Vlastimil és Kusnier Pavol csípte meg ugyancsak egy Ford Fiesta R5-tel, igaz, az ő hátrányuk már tetemesnek mondható 1:07.4 volt.

Azzal, hogy Vincze Ferenc ismét legyőzhetetlennek bizonyult, történelmet írt, hiszen 2014 és 2016 után immáron háromszoros bajnoknak mondhatja magát.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy immár harmadszor sikerült megnyernünk a Szilveszter Rallye-t, ráadásul kis híján hibátlan teljesítménnyel. 2018-ban természetesen visszatérek, hiszen nagy álmom, hogy ezt a szép vándorserleget végleg elnyerjem, amihez három egymást követő évben kell elsőnek lennem” – mondta Vincze Ferenc.

Vincze Ferenc és Bazsó Attila nem talált legyőzőre a XIX. Szilveszter Rallyen

Vincze Ferenc és Bazsó Attila nem talált legyőzőre a XIX. Szilveszter Rallyen

Vincze elárulta, végig a címvédés járt a fejében, bár nem volt könnyű. Az első szakaszban feltartották őket, így minden veszni látszott, ám a versenybírák hat másodpercet jóváírtak számukra, így visszajöttek a meccsbe. Teljesítményüket a harmadik szakaszbeli apróbb megingást leszámítva hibátlannak értékelte, és belülről is érezte, rendkívül szoros volt a csata Kissékkel.

A második helyen - a 2016-os Szilveszter Rallyehoz hasonlóan - ismét az ifjabb Kiss László - Kissné Varga Zsuzsanna párost intették le. Komoly esélyük volt rá, hogy ezúttal a dobogó legfelső fokára állhassanak, főként a harmadik szakaszbeli remeklésüknek követően, ám a negyedik etapban összeszedett kilenc másodperces hátrány ledolgozhatatlannak bizonyult. A futamot követően fogadkoztak, hogy nem adják fel álmaikat, és 2018-ban ismét megpróbálkoznak a bajnoki cím elhódításával.

Kiss Lászlóék ezúttal is a második helyen végeztek

Kiss Lászlóék ezúttal is a második helyen végeztek a Szilveszter Rallyen

A harmadik helyen egy szlovák páros végzett. Vlastimil Majercak elégedetten értékelte teljesítményüket, főként a gumiválasztás tekintetében:

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy célba értünk és megszereztük az abszolút harmadik helyét. Fantasztikusan éreztük magunkat, ráadásul megfelelő tempónk is volt, amikor beletaláltunk a gumiválasztásba is.”

Vlastimil Majercakék teljesítménye dobogót ért

Vlastimil Majercakék teljesítménye dobogót ért

Az autósport rajongók számára kihagyhatatlan bulinak számít a Szilveszter Rallye évről-évre. Magyarország utolsó komolyabb autós eseménye az év végén már a 20. alkalommal várja majd a rajongókat. Ezúttal ugyan az időjárás nem volt túlságosan kegyes, hiszen meglehetősen zord, hideg és szeles időjárás volt 2017 utolsó napjaiban, ám ez sem tartotta vissza attól a nézőket, hogy kilátogassanak, sokan már kora reggeltől a helyszínen voltak.

A publikum ezúttal Hungaroring egyes belső területeire is bemehetett, egész pontosan a kialakított nézői zónákba. A kilátogatók rendkívül kiélezett küzdelmet láthattak 7 ország több mint 200 versenyautója között. Az indulók komolyabb probléma nélkül teljesítették a távot. Az autók között volt BMW, Citroen, Opel és Mitsubishi Lancer Evo is, de Ladák is szórakoztatták az igazi ínyenceket.

Lada

A R5-ök dominanciája 2017-ben kiemelkedő volt, hiszen az első nyolc helyezett közül hét R5-ös volt.

A XIX. Szilveszter Rallye végeredménye

  1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5, 41:35.1 perc)
  2. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5, +14.6 másodperc)
  3. Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier (Ford Fiesta R5, +1:07.4 perc)

A XIX. Szilveszter Rallye jó hangulatban telt

A XIX. Szilveszter Rallye jó hangulatban telt

Forrás és további fotók:

További autós hírek

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!