A McLaren javítani tud a tesztek után

Nem indult fényesen a McLaren-Renault kapcsolata a hivatalos szezon előtti teszten, ugyanis folyamatosan gondokkal küzdött a csapat. Fernando Alonso és csapattársa, Stoffel Vandoorne is rengeteget szenvedett és állt meg alattuk a narancssárga autó. A csapat vezetője, Eric Boullier elmondta, hogy rengeteget dolgoztak a hibák kijavításán és sikerrel is jártak, azonban nem vár csodát a nyitóhétvégén.

„Kemény munka zajlik ilyenkor a háttérben, minden követ megmozgattunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az autóból az első versenyen." A téli teszteken sajnos nem mentünk valami megbízhatóan, de azóta a gyárban ki tudtunk javítani minden problémát, ami a barcelonai teszten jelentkezett."- nyilatkozta Eric Boullier.


A McLaren-Renault úgy érzi, felkészült a szezonra

A csapatban mindenki nagyon bizakodó és alig várják a kezdést. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szereti a pályát és várja, hogy visszatérjen, remélhetőleg egy jó eredménnyel. Szerinte nem lehet most felállítani a pontos erőviszonyokat, ezzel valószínűleg bízik abban, hogy meglepetést tudnak okozni.

Mi lesz Daniel Ricciardo sorsa?

Bár a szezon még csak most kezdődik, az év egyik nagy kérdése az lesz, hogy mi lesz a tehetséges ausztrál sorsa. A szerződése 2018 végén lejár a Red Bull Racingnél, s ha nem hosszabbítják meg, akkor szabadon eligazolhat bárhova. Kimi Räikkönen lehetséges, hogy utolsó szezonját futja a Ferrarinál és talán az F1-ben is, de Valtteri Bottas helye sem betonbiztos a Mercedes csapatnál.


Daniel Ricciardo sorsa a szezon egyik nagy kérdése

Ricciardo honfitársa, a korábbi nagyszerű F1-es pilóta, Mark Webber is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Ő azt javasolja, hogy maradjon jelenlegi csapatánál és ne menjen máshova vezetni. A Red Bull illetékesei is elmondták, hogy szeretnének szerződést hosszabbítani az ausztrállal, de mindenre fel vannak készülve, így arra is, ha tényleg ez lesz az utolsó évük. Nem mellesleg belengették Carlos Sainz Jr. nevét is, mint lehetséges utód, aki bár jelenleg a gyári Renault csapatnál versenyez, igaz a háttérben szerződése van az osztrák csapattal.

Lewis Hamilton a szezon egyik esélyese

A négyszeres brit bajnok várja az újabb kalandokat és ötödik vb-címére koncentrál. Szerinte még egyáltalán nincs itt az ideje annak, hogy visszavonuljon, szeretne újabb címeket szerezni. Hozzátette, hogy nem tudja mi lesz vele 2-3 év múlva, de reméli, hogy sikerül majd maradandót alkotnia.


Lewis Hamilton ötödik címét nyerheti idén

„Én nem érzem úgy, hogy az utolsó fejezetet kezdeném meg az F1-ben, és nem úgy tekintek erre, hogy ez lesz az utolsó kontraktusom. Az ember nem fog még egy kanyart sem tökéletesen bevenni, mindig lehet jobban csinálni. Egy pole kör után megnézzük az adatokat és azt mondjuk, a fenébe is, ha egy kicsit korábban fékezek és több tempót vittem volna be a kanyarba, hamarabb rálépek a gázra, akkor jobb időt érhettem volna el. Továbbra is keresem a tökéletes kört, különösen a pole-ok esetén kerültem közel hozzá. Ez nagyszerű érzés, de utána bosszantó megtudni, hogy lehetett volna még jobb is.” – mondta Lewis Hamilton.

Forrás: