2018. június 14. | 02:46

Alsóörs adott otthont a 19. Open Road Festnek: a legnagyobb magyar zenei és motoros fesztiválon egy vadonatúj Harley-Davidson is gazdára talált.

Június 6-án szerdán hosszú várakozás után megkezdődött a nagy hagyománnyal rendelkező Open Road Fest, amelyen kicsik és nagyok egyaránt jelen voltak. A jelenlévők redeti Harley-Davidson modelleket is kipróbálhattak, ami különösen népszerű programnak bizonyult.

Az első nap estéjén olyan zenekarok szórakoztatták a nagyérdeműt, mint a Session Led Zeppelin, a Divided, az Elvis Presley Story és a Best of, egészen hajnalig szólt a zene.

A második napon rendezték a Kids Race gyerekversenyt, amin a kicsik lábbal hajtott járgányaikon mérték össze erejüket. Ezt követően került sor a Gravity Academy extrémsportbemutatóra és Erdős Csabi kaszkadőr magánszámára.

Nem maradhatott el a motormosás sem, majd este ismét rock'n'roll lázban égett a kemping területe, amit még az eső sem tudott eloltani hiszen a Tankcsapdának meg sem kottyant az égi áldás. A húrok közé csapott a német The New Roses és a Dorothy, valamint a Paddy & the Rats is.

Az esemény harmadik napján motoros kaszkadőrök halált megvető bátorsággal mutattak be elképesztő trükköket, amitől mindenkinek tátva maradt a szája. A Zenevonat gondoskodott ezúttal a muzsikáról felcsendültek a legismertebb LGT slágerek, amit a zenészek a közönséggel együtt énekeltek. A Canned Heat remek performanszának köszönhetően Woodstock hangulatából is ízelítőt nyerhettek az egybegyűltek.

A zárónapon a zord időjárás sem akadályozhatta meg a balatonparti motoros felvonulást, amelyen több ezer kétkerekű vett részt. Persze nem csak motorok voltak, voltak, akik robogóval, mások autókkal csatlakoztak a közösséghez.

Az Apocalyptica Metallica-feldolgozásokkal szórakoztatta a közönséget, majd egy AC/DC slágerrel zártak. Kisorsolásra került a fődíj a nap végén, Miklós Zoltán egy vadonatúj Harley-Davidson Street Rodot nyert, kisfiával vette át nyereményét, ami minden bizonnyal jó helyen kötött ki.

Egy különleges, fából készült szobor is felavatásra került. Gáborecz István 20 óra alatt készítette el szobrát Dobai Istvánról, az Open Road Fest tulajdonosáról. A megörökített személy így nyilatkozott:

„Óriási megtiszteltetés, hogy István engem alkotott újra fából, és külön köszönet, hogy teljesítette a kívánságomat és megfiatalított. Természetesen a lovas és a paripa együtt jár, így az új alkotás is Alsóörs városának ajándékozzuk, köszönetképpen a sok éves, sikeres együttműködésért.”

A nap során kitett magáért Angyal Zoltán kaszkadőr, akinek káprázatos előadását követően az erősemberek kerültek a rivaldafénybe, akik kamionhúzásban mérték össze erejüket.

A résztvevők ezúttal sem unatkozhattak, de a szervezők azt ígérik, a kerek 20. Open Road Fest minden eddiginél vadabb és mozgalmasabb lesz.

Forrás:

  • Harley-davidson.hu