Őrült jó motoros buli volt Alsóörsön!

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Alsóörs adott otthont a 19. Open Road Festnek: a legnagyobb magyar zenei és motoros fesztiválon egy vadonatúj Harley-Davidson is gazdára talált.

Június 6-án szerdán hosszú várakozás után megkezdődött a nagy hagyománnyal rendelkező Open Road Fest, amelyen kicsik és nagyok egyaránt jelen voltak. A jelenlévők redeti Harley-Davidson modelleket is kipróbálhattak, ami különösen népszerű programnak bizonyult.

Az első nap estéjén olyan zenekarok szórakoztatták a nagyérdeműt, mint a Session Led Zeppelin, a Divided, az Elvis Presley Story és a Best of, egészen hajnalig szólt a zene.

A második napon rendezték a Kids Race gyerekversenyt, amin a kicsik lábbal hajtott járgányaikon mérték össze erejüket. Ezt követően került sor a Gravity Academy extrémsportbemutatóra és Erdős Csabi kaszkadőr magánszámára.

Látványos kaszkadőr showból nem volt hiány Alsóörsön

Látványos kaszkadőr showból nem volt hiány Alsóörsön

Nem maradhatott el a motormosás sem, majd este ismét rock'n'roll lázban égett a kemping területe, amit még az eső sem tudott eloltani hiszen a Tankcsapdának meg sem kottyant az égi áldás. A húrok közé csapott a német The New Roses és a Dorothy, valamint a Paddy & the Rats is.

Az esemény harmadik napján motoros kaszkadőrök halált megvető bátorsággal mutattak be elképesztő trükköket, amitől mindenkinek tátva maradt a szája. A Zenevonat gondoskodott ezúttal a muzsikáról felcsendültek a legismertebb LGT slágerek, amit a zenészek a közönséggel együtt énekeltek. A Canned Heat remek performanszának köszönhetően Woodstock hangulatából is ízelítőt nyerhettek az egybegyűltek.

A zenekar és a nézők közösen énekelték az LGT slágereket

A zenekar és a nézők közösen énekelték az LGT slágereket

A zárónapon a zord időjárás sem akadályozhatta meg a balatonparti motoros felvonulást, amelyen több ezer kétkerekű vett részt. Persze nem csak motorok voltak, voltak, akik robogóval, mások autókkal csatlakoztak a közösséghez.

Az Apocalyptica Metallica-feldolgozásokkal szórakoztatta a közönséget, majd egy AC/DC slágerrel zártak. Kisorsolásra került a fődíj a nap végén, Miklós Zoltán egy vadonatúj Harley-Davidson Street Rodot nyert, kisfiával vette át nyereményét, ami minden bizonnyal jó helyen kötött ki.

nyereménymotor

Miklós Zoltán nyerte a Street Rodot

Egy különleges, fából készült szobor is felavatásra került. Gáborecz István 20 óra alatt készítette el szobrát Dobai Istvánról, az Open Road Fest tulajdonosáról. A megörökített személy így nyilatkozott:

„Óriási megtiszteltetés, hogy István engem alkotott újra fából, és külön köszönet, hogy teljesítette a kívánságomat és megfiatalított. Természetesen a lovas és a paripa együtt jár, így az új alkotás is Alsóörs városának ajándékozzuk, köszönetképpen a sok éves, sikeres együttműködésért.”

szoborátadás

A nap során kitett magáért Angyal Zoltán kaszkadőr, akinek káprázatos előadását követően az erősemberek kerültek a rivaldafénybe, akik kamionhúzásban mérték össze erejüket.

Angyal Zoltán

Angyal Zoltán káprázatos showműsora ámulatba ejtette a nézőket

A résztvevők ezúttal sem unatkozhattak, de a szervezők azt ígérik, a kerek 20. Open Road Fest minden eddiginél vadabb és mozgalmasabb lesz.

Forrás:

  • Harley-davidson.hu

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Harley motor
2015. május 17.
Te felülnél egy Harley-Davidsonra? Naná, pláne, ha még az iskolai eredményedet is javíthatod ezzel
Megérkezett a legújabb Harley Davidson!
2017. november 09.
A legenda bemutatta legújabb mdelljét, ami a „Sport Glide” nevet kapta. Az új üdvöskét országúti cirkálásra tervezték a mérnökök, megjelenése igencsak agresszív.

További hírek