Peruban lesz a 41. Dakar!

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A 41. Dakar ralit 2019. január 6 és 17. között tartják meg – a mezőny Peru fővárosából Limából rajtol el és egy nagy hurkot bejárva oda is tér vissza.

Pénteken jelentették be a Dakar szervezői, hogy elkészült a 41. Dakar teljes útvonala, melynek teljes egészében Peru ad otthont az előző évek gyakorlatától eltérően. Az előzetes hírek szerint a sivatagi viadal Chile, Peru, és új belépő országként Ecuador útvonalon haladt volna, ám Chile financiális okok miatt lemondta a viadalt az utolsó előtti pillanatban, de jelezte, hogy 2020-ban újra beszállna a rendezésbe. Korábban bejelentették már, hogy Peru továbbra is az útvonal része marad, végül kiderült, hogy teljes egészében ott rendezik meg a legnehezebb sivatagi versenyt.

Dakar 2019

Ilyen terepviszonyok várják a 2019-es mezőnyt

Erre korábban a Dakar rali történetében még nem volt példa. A perui sivatag hatalmas kihívást tartogat a mezőnynek, erre a csapatoknak és a versenyzőknek is fel kell készülniük. Az idei jubileumi Dakaron is komoly szerep jutott a perui sivatagnak, sokan nem is tudtak rajta átjutni, kimerültség vagy technikai problémák miatt feladták a küzdelmet.

A dűnés szakaszok ugyanúgy próbára teszik a mezőny szereplőit, mint a köves-sziklás utak. A legnagyobb sztárok közül Nani Roma, Sébastien Loeb, Sam Sunderland vagy éppen Szergej Karjakin is bőséggel mesélhetne ezekről az akadályokról - ők mind nagy árat fizettek itt egy-egy apró hibáért, s a Szalay Balázs - Bunkoczi László kettős számára is itt ért véget a megméretés, úgyhogy nekik is „jön eggyel” a perui sivatag.

Dakar szerviz

Az Opel Dakar Team-nek sem volt sétagalopp a perui sivatag

A versenyre való nevezés hétfőn nyílt meg azok előtt, akik részt kívánnak venni ezen a nagyon nehéz és embert próbáló küzdelmen. A Dakart 2009 óta rendezik meg Dél-Amerikában, s bár Bolívia több szakaszra is pályázott a 2019-es versenyen, végül nem tudtak egyezségre jutni az ASO-val, így 2014-es debütálásuk után most kimaradnak a rendező országok közül.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!
2019. január 13.
Sűrű ködben szállt versenybe Szalay Balázs és Bunkoczi László, az Opel Dakar Team versenyzőinek korántsem volt könnyű dolga!

További hírek