Ricciardo 2018 végén otthagyja a Red Bullt

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A mindig mosolygós ausztrál versenyző 2019-től a Renault gyári csapatának pilótája lesz.

Daniel Ricciardo öt közös év után ott hagyja az Aston Martin Red Bull Racinget, miután aláírt a Renault-hoz két évre. Ő lesz Nico Hülkenberg csapattársa a 2019-es szezonban.

Az ausztrál pilóta 2008-ban csatlakozott a Red Bull családjához akkor még a Junior csapat tagjaként. Ricciardo a HRT-vel debütált a Formula-1-ben a 2011-es Brit Nagydíjon, majd a Toro Rossóval két szezont húzott le. Ezt követően a széles mosolyáról ismert pilótát 2014-ben leszerződtette Red Bull Racing, azóta hűséges volt a csapatához. Eddig hét győzelmet, 29 dobogós helyezést, két pole pozíciót és 904 bajnoki pontot szerzett az energiaitalos csapatnak.

Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazol 2019-től

Daniel Ricciardo ezen a képen kivételesen nem mosolyog

„Talán életem egyik legnehezebb döntése volt ez, de azt gondolom, eljött az ideje a váltásnak és annak, hogy új kihívások elé nézzek. Tisztában vagyok vele, hogy a Renault-nak még sok kell hozzá, hogy a terveit megvalósítva a legmagasabb célokért küzdjön a sportágban, de lenyűgöző az elmúlt két évben mutatott teljesítménye. Ráadásul, minden alkalommal, amikor a Renault a Formula 1-ben szerepelt, végül mindig elhódította a világbajnoki címet. Remélem, hogy a pályán és azon kívül is tudom majd a csapatot segíteni ezen az úton” – olvasható Ricciardo gondolata a Renault csapat oldalán.

Egyesek szerint ez visszalépést jelent a pilóta számára, olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy ki szeretett volna lépni fiatal csapattársa árnyékából. Emellett, illetve az új kihívások kutatása mellett az is közre játszhatott a döntésben, hogy állítólag gigászi fizetést ajánlott neki a Renault, ha ez igaz, akkor az idei fizetésének háromszorosát kaphatja. Ebben az esetben Daniel Ricciardo lesz a harmadik legjobban kereső pilóta a mezőnyben a két világbajnoki esélyes, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött.

Ricciardo a Magyar Nagydíjon lentről fotózva

Daniel Ricciardo nagyot autózott a Magyar Nagydíjon

Christian Horner azt mondta, hogy még nem döntötték el, ki lesz Max Verstappen csapattársa a következő szezonban. A csapatfőnök úgy gondolja, hogy Carlos Sainz lenne a legjobb választás Ricciardo helyére, azonban ezt a holland pilóta és menedzsmentje hevesen ellenzi. Ennek oka a közös 2015-ös és 2016-os múltjuk, melynek vége nem kifejezetten a barátság jegyében telt.

Ez alaposan visszaüthet Sainzra, ugyanis a Renault-nál biztosan nem maradhat, mert mindkét ülés elkelt. A McLaren jelentheti a megoldást számára, ahol szívesen látnák. Jelenleg ott is mind a két ülés foglalt, mert hosszútávú szerződése van Stoffel Vandoorne-nak és Fernando Alonsónak is, azonban ezekben a szerződésekben mindig van kiskapu. Alighanem a nyári szünet után már többet lehet tudni.

Forrás/ Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.

További hírek