Tassi Attila a Hungaroringen nyilatkozott az Alapjárat számára!

Tóth Balázs
Közzétéve:
2018-04-20, 19:22

A HELL Energy által szponzorált Tassi Attila idén a TCR-Europe veresnysorozat küzdelmeiben vesz részt a HELL Racing Team tagjaként. A fiatal tehetséggel a Hungaroring nyílt napon találkoztunk.

Tassi Attila neve ismerősen csenghet az autósport rajongók számára. Karrierjét 2012-ben kezdte egy súlyos BMX balesetet követően gokartozással. Két hazai gokart verseny megnyerését követően átnyergelt a Suzuki Swift Kupára, ahol két évadot húzott le, majd a Seat León Cupban próbálta ki magát. 2016-ban csöppent a TCR világába, ahol egy évre rá már a bajnoki címért küzdött. Végül a 2017-es TCR kiírásban második helyen végzett Michelisz Norbert csapatában.

A túraautó-világkupa magyarországi hétvégéjén a még mindig csak 18 esztendős Tassi Attila a HELL Racing Team színeiben indul, míg Michelisz Norbert a BRC Racing overálját ölti magára, ami azt jelenti, hogy ezúttal mint ellenfelek küzdhetnek meg egymással. Az izgalmas megmérettetésre egy hét múlva, 2018. április 28-29-én kerül sor a Hungaroringen. A WTCR futamon összesen öt magyar vesz részt, a Zengő Motorsport színeiben Nagy Norbert és Szabó Zsolt, valamint szabadkártyásként az M1RA-s Nagy Dániel is rajthoz áll, érdemes lesz tehát kilátogatni Mogyoródra.

Tassi Attila

Az április 19-i Hungaroring nyílt nap alkalmával Tassi Attilával videós interjút készítettünk, amelyből hamarosan kiderül, hogyan készül a WTCR hétvégi versenyére. Ezen felül pályabejárásra is sort kerítettünk, Tassi Attila egyenesen a pályáról válaszolt Alapjárat stábjának kérdéseire.

A nyílt napon a Hungaroring aszfaltcsíkján valamint a Groupama Tanpályán is teszteltük a 650 lőerős szörnyetegnek, a HELL Camaro V8-asának motorhangját. Attilát a HELL autófelelőse, Norbert vitte el egy körre, egyúttal bemutatta neki az autót. A Facebookon megjelent élő videónkat visszanézve te is ízelítőt nyerhetsz ebből.

Ha kíváncsi vagy Tassi Attilával kapcsolatos fejleményekről, akkor látogass vissza a hétvége folyamán az Alapjáratra, ahol hamarosan a teljes interjút is megtekintheted. Addig is egy kis összefoglaló forgatási napról:

 

 

Fotók:

További autós hírek

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert…

A fedélzeti kamera örökítette meg a krakkói buszsofőr beavatkozását. Grzegorz Zięba egyszerre figyelte a visszapillantó tükrök, és a zebrán átkelő gyalogosokat,…

“A történet érdekessége, bár nem hallatszódik, mivel hangot nem rögzít a dashcam, de a kedves szembejövő autóskolléga volt felháborodva és…

Kapcsolódó írások

Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Összefoglaló a WTCR szombati napjáról
2018. április 28.
Elkezdődött a 2018-as WTCR hungaroringi versenyhétvégéje, a magyar szurkolók pedig örülhetnek, ugyanis ilyen sok honfitárs még nem indult túraautó világ kupán.
Michelisz Norbert autója a rajtrácson oldalról fotózva
2019. április 29.
A Túraautó-Világkupa versenyeinek hétvégén a Hungaroring adott otthont, ahova rengeteg Michelisz fan ellátogatott