2018. április 20. | 21:22

A HELL Energy által szponzorált Tassi Attila idén a TCR-Europe veresnysorozat küzdelmeiben vesz részt a HELL Racing Team tagjaként. A fiatal tehetséggel a Hungaroring nyílt napon találkoztunk.

Tassi Attila neve ismerősen csenghet az autósport rajongók számára. Karrierjét 2012-ben kezdte egy súlyos BMX balesetet követően gokartozással. Két hazai gokart verseny megnyerését követően átnyergelt a Suzuki Swift Kupára, ahol két évadot húzott le, majd a Seat León Cupban próbálta ki magát. 2016-ban csöppent a TCR világába, ahol egy évre rá már a bajnoki címért küzdött. Végül a 2017-es TCR kiírásban második helyen végzett Michelisz Norbert csapatában.

A túraautó-világkupa magyarországi hétvégéjén a még mindig csak 18 esztendős Tassi Attila a HELL Racing Team színeiben indul, míg Michelisz Norbert a BRC Racing overálját ölti magára, ami azt jelenti, hogy ezúttal mint ellenfelek küzdhetnek meg egymással. Az izgalmas megmérettetésre egy hét múlva, 2018. április 28-29-én kerül sor a Hungaroringen. A WTCR futamon összesen öt magyar vesz részt, a Zengő Motorsport színeiben Nagy Norbert és Szabó Zsolt, valamint szabadkártyásként az M1RA-s Nagy Dániel is rajthoz áll, érdemes lesz tehát kilátogatni Mogyoródra.

Az április 19-i Hungaroring nyílt nap alkalmával Tassi Attilával videós interjút készítettünk, amelyből hamarosan kiderül, hogyan készül a WTCR hétvégi versenyére. Ezen felül pályabejárásra is sort kerítettünk, Tassi Attila egyenesen a pályáról válaszolt Alapjárat stábjának kérdéseire.

A nyílt napon a Hungaroring aszfaltcsíkján valamint a Groupama Tanpályán is teszteltük a 650 lőerős szörnyetegnek, a HELL Camaro V8-asának motorhangját. Attilát a HELL autófelelőse, Norbert vitte el egy körre, egyúttal bemutatta neki az autót. A Facebookon megjelent élő videónkat visszanézve te is ízelítőt nyerhetsz ebből.

Ha kíváncsi vagy Tassi Attilával kapcsolatos fejleményekről, akkor látogass vissza a hétvége folyamán az Alapjáratra, ahol hamarosan a teljes interjút is megtekintheted. Addig is egy kis összefoglaló forgatási napról:

 

 

 

 

Fotók: