A Miskolctapolca mellett található Avalon Park adott helyszínt a házi összecsapásnak egy kis bemelegítésként a hétvégi magyar TCR Europe futamára. A bajnokság 4. versenye talán megfordíthatja a jelenlegi állást, hiszen egyelőre Atti a 7. Josh pedig az 5. helyen áll. Sajnos eddig számos bosszantó tényező hátráltatta a magyar fiatal pályaautós tehetséget, aki szerencsére rendületlen mosollyal és magabiztossággal vette ezeket az akadályokat.

Elektromos gokart

Avalon Park - Hell Kart Racing and Events Center

Itt is jól jött a Matics Zsoltival eddig végzett fit4race edzés munka amiről már olvashattál az Alapjáraton és videón is megnézheted milyen érdekes gyakorlatokkal készülnek fel a versenyzők akár az ilyen nem várt helyzetekre is.  Hogy pontosan mik történtek Attival, lejjebb a cikkben a Hell E-gokart verseny videónkban megnézheted, ahol az összecsapás néhány izgalmas pillanatát is felvettem és egy-egy rövid interjúban mindkét pilóta beszámol arról, hogy áll a hétvégi rajthoz.

Tassi Attila és Josh Files autóversenyzők

Tassi Atti és Josh Files a két Hell-es TCR pilóta

Mindenesetre az tisztán látszott az 560 méteres Hell Kart pályán is, hogy Josh bár még sose járt itt és a Ringen se versenyzett, de piszok gyorsan tanul! Az edző körök során még jócskán lemaradt, hiszen azt se tudta merre-mikor-milyen kanyar jön. Ezt Atti ki is használta és láthatóan élvezte, hogy mivel ő tartja a pálya csúcsot alaposan megizzaszthatja a csapattársát. De jó barátok lévén ennyi kis szekálás simán belefért.

Mikor azonban elindult a rendes verseny, már nem sok előnye volt a fiatal magyar pilótának, Josh végig ott volt a nyakában. Aztán egy túl gyorsra vett kanyarban végül megforgott az angol srác, és viccesen mintha nagyon dühös lenne ki is szállt a gokartból és röhögve elsétált, Atti pedig visszakanyarodott hozzá és ezzel véget is ért a tét nélküli meccs.

Avalon Park Tassi Attilával          

Hétvégén találkozunk a Ringen

Sikerült elcsípni őket egy rövid beszélgetésre, és mind ketten nagyon  lazán közvetlenül és haverkodva mesélték el, hogy mennyire élvezték a játékot, bármennyire is jóval komolyabb 350 lóerős Honda Civic Type-R-ekkel szokták meg a száguldást azért a Gokartozás mindig jó móka marad!

Tomival mi is mentünk egy tíz perces futamot - az első 2 helyen végeztünk 😊- és kifejezetten jól mentek ezek a „zöld” gépek! 280 kg max 30 lóerő, Dunlop gumik, Boost-gomb, szóval jó kis játék! Kíváncsian várom, hogy alakul a hétvége ezek után Mogyoródon főleg, hogy Josh pénteken gurul életében először a pályán.

Müller Atti az Alapjárat autója mellett

Bár már bizonyított, hiszen 2016-ban úgy nyerte meg a TCR Germany-t, hogy egyik pályán se ment előtte, csak onboard kamerán és szimulátor edzések során látta őket, és így is minden versenyhétvégén tarolt és végül a dobogó csúcsára állhatott. Ráadásul 2017-ben is megismételte a bravúrt, így meglátjuk, hogy a rutin, a hazai pálya és a közönség biztatása elég lesz-e Attinak egy ilyen erős versenyzővel szemben, akivel bár barátok és csapattársak, a pályán a győzelem az első!