Tassi Attila és Josh Files gokartozott egyet a hétvégi verseny előtt

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Lehet, hogy pokoli meleg lesz a hétvégén a Hungaroringen, de kit zavar, ha ingyen nézheted a TCR Europe 2018 magyar futamát?

A Miskolctapolca mellett található Avalon Park adott helyszínt a házi összecsapásnak egy kis bemelegítésként a hétvégi magyar TCR Europe futamára. A bajnokság 4. versenye talán megfordíthatja a jelenlegi állást, hiszen egyelőre Atti a 7. Josh pedig az 5. helyen áll. Sajnos eddig számos bosszantó tényező hátráltatta a magyar fiatal pályaautós tehetséget, aki szerencsére rendületlen mosollyal és magabiztossággal vette ezeket az akadályokat.

Elektromos gokart

Avalon Park - Hell Kart Racing and Events Center

Itt is jól jött a Matics Zsoltival eddig végzett fit4race edzés munka amiről már olvashattál az Alapjáraton és videón is megnézheted milyen érdekes gyakorlatokkal készülnek fel a versenyzők akár az ilyen nem várt helyzetekre is.  Hogy pontosan mik történtek Attival, lejjebb a cikkben a Hell E-gokart verseny videónkban megnézheted, ahol az összecsapás néhány izgalmas pillanatát is felvettem és egy-egy rövid interjúban mindkét pilóta beszámol arról, hogy áll a hétvégi rajthoz.

Tassi Attila és Josh Files autóversenyzők

Tassi Atti és Josh Files a két Hell-es TCR pilóta

Mindenesetre az tisztán látszott az 560 méteres Hell Kart pályán is, hogy Josh bár még sose járt itt és a Ringen se versenyzett, de piszok gyorsan tanul! Az edző körök során még jócskán lemaradt, hiszen azt se tudta merre-mikor-milyen kanyar jön. Ezt Atti ki is használta és láthatóan élvezte, hogy mivel ő tartja a pálya csúcsot alaposan megizzaszthatja a csapattársát. De jó barátok lévén ennyi kis szekálás simán belefért.

Mikor azonban elindult a rendes verseny, már nem sok előnye volt a fiatal magyar pilótának, Josh végig ott volt a nyakában. Aztán egy túl gyorsra vett kanyarban végül megforgott az angol srác, és viccesen mintha nagyon dühös lenne ki is szállt a gokartból és röhögve elsétált, Atti pedig visszakanyarodott hozzá és ezzel véget is ért a tét nélküli meccs.

Avalon Park Tassi Attilával          

Hétvégén találkozunk a Ringen

Sikerült elcsípni őket egy rövid beszélgetésre, és mind ketten nagyon  lazán közvetlenül és haverkodva mesélték el, hogy mennyire élvezték a játékot, bármennyire is jóval komolyabb 350 lóerős Honda Civic Type-R-ekkel szokták meg a száguldást azért a Gokartozás mindig jó móka marad!

Tomival mi is mentünk egy tíz perces futamot - az első 2 helyen végeztünk 😊- és kifejezetten jól mentek ezek a „zöld” gépek! 280 kg max 30 lóerő, Dunlop gumik, Boost-gomb, szóval jó kis játék! Kíváncsian várom, hogy alakul a hétvége ezek után Mogyoródon főleg, hogy Josh pénteken gurul életében először a pályán.

Müller Atti az Alapjárat autója mellett

Bár már bizonyított, hiszen 2016-ban úgy nyerte meg a TCR Germany-t, hogy egyik pályán se ment előtte, csak onboard kamerán és szimulátor edzések során látta őket, és így is minden versenyhétvégén tarolt és végül a dobogó csúcsára állhatott. Ráadásul 2017-ben is megismételte a bravúrt, így meglátjuk, hogy a rutin, a hazai pálya és a közönség biztatása elég lesz-e Attinak egy ilyen erős versenyzővel szemben, akivel bár barátok és csapattársak, a pályán a győzelem az első!

További autós hírek

Dél-Pesten, a 18. kerületi Méta utcán gondolta úgy a fekete BMW X5-ös sofőrje, hogy olvasónkat veszélyeztetve [email protected] a világra valamint,…

Közúti közlekedési baleset történt 2020. január 18-án kora délután az M2-es autóúton Dunakeszi irányából Vác irányába vezető oldalon – írja…

A magától gyorsító autók eddig 110 balesetet és 52 sérülést okoztak Amerikában, a helyi hatóságok ezért 500 ezer Teslát is…

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt január 17-én az esti órákban Salgótarján belterületén, a Rákóczi úton. A gázolás következtében a…

Tegnap éjfél után a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház előtt egy autó villanyoszlopnak csapódott – adta hírül a Blikk. A tűzoltók…

Kapcsolódó írások

Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.
A ralikrossz gyártók haladékot kaptak az elektromos átállásra
2018. augusztus 26.
A ralikrossz-világbajnokságban elhalasztották az elektromos autók bevezetését 2021-ig.
A M1RA bajnok a TCR-ben!
2017. november 20.
Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.
Interjú Tassi Attila autóversenyzővel – a 2017-es TCR nemzetközi sorozat ezüstérmesével
2018. január 23.
Szemtelenül fiatal és pokoli gyors! Tassi Attila pályafutása nem indult zökkenőmentesen, de ma az egyik legnagyobb magyar tehetség. Nagy kérdés, hogy mit tartogat számára a jövő.