Tassi Attila folytatja a versenyzést!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Nagy kérdés volt, hogy mi lesz a fiatal magyar autóversenyző sorsa. Szerencsére nem szünetel Tassi Attila karrierje, és a TCR Europe-bajnokságban folytathatja.

Véget ért a várakozás, nem kell tovább izgulnia a túraautó-versenyek itthoni szurkolóinak: Tassi Attila – aki a HELL ENERGY teljes támogatásával, továbbra is a HELL Racing Team tagjaként versenyez – 2018-ban a JAS Motorsport hivatalos tesztpilótája lesz és a TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz egy vadonatúj Honda Civic TCR-rel.

Nagy bizonytalanság és némaság volt Tassi Attila ügyében, aki a 2017-es szezonban a TCR International Series-ben váratlan módon ezüstérmet szerzett a pilóták versenyében. A nagyon fiatal magyar tehetség épphogy lemaradt az egyéni világbajnoki címről az idényzáró versenyen. Csapata, a M1RA motorsport a konstruktőrök között első évében világbajnok lett.

Tassi Attila a JAS Motorsportnál

Tassi Attila már új csapatánál

A TCR átalakult, ugyanis megszűnt a sok botránnyal és nehézkes éveket maga mögött hagyó WTCC, és a két sorozat egyesült, ami WTCR néven megy tovább. Itt fog versenyezni a Hyundai színeiben Michelisz Norbert is, aki a bombaerős mezőnyben készül megszerezni a világbajnoki címet. A M1RA motorsportban ő is tulajdonrésszel bír, de a mindennapi ügyeket elsősorban Bári Dávid intézi.

A M1RA is a Hyundai bizalmát élvezi, és a TCR Europe-sorozatban fog elindulni 2018-ban. Egyik pilótájuk a WTCC-t megjárt Nagy Dániel lesz. Tassi Attila nevéről nevéről azonban nem lehetett hallani és kérdéses volt, hogy mi lesz vele. Valószínűleg nagy munka zajlott a háttérben, hogy helyet találjanak neki.

JAS Motorsport Honda Civic

Ilyen Hondával mehet Tassi Attila

Most azonban nem kell már izgulni: a JAS Motorsport hivatalos közleményben jelentette be a jó hírt, a héten Tassi aláírta szerződését a gyártóval, így már hivatalosan is a csapat tesztvezetője. A pilóta-program részeként az újonnan kiterjesztett TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz a 18 éves versenyző és segít a Honda Civic fejlesztésében. Habár versenycsapata egyelőre nincs megnevezve, Tassi Attila helye már biztos a sorozatban. A felek pedig így nyilatkoztak az új szerződésről:

„Nagyon örülünk, hogy Tassi Attilát nevezhettük ki a Honda Civic TCR programunk tesztvezetői pozíciójára. Rendkívül lenyűgözőnek tartom, hogy kevés tapasztalattal rendelkező tinédzser létére a tavalyi TCR International Series-ben a világ legjobb túraautó vezetőit maga mögé utasítva második helyezést ért el. A JAS Motorsportnál nem csak tehetsége gondozásában tudjuk őt segíteni, de a képességei felbecsülhetetlenek lesznek számunkra az autó továbbfejlesztésében is. Jelenleg is zajlanak a megbeszélések az ügyfélcsapatokkal, de hamarosan bejelentjük a versenyprogramot is.” – ezt nyilatkozta Mads Fisher, a JAS Motorsport a TCR projektvezetője.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a JAS Motorsport tesztpilótájaként versenyezhetek a TCR Europe-ban. Külön öröm számomra, hogy a HELL ENERGY továbbra is támogat a szezonban. Izgatottan várom az újabb kihívásokat és továbbra is mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Tavaly kevésen múlt az első hely, de remélem idén feljutok a dobogó legfelső fokára. A célom mindenképpen ez lesz!” – mondta a fiatal tehetség, Tassi Attila.

A TCR Europe sorozat 2018 májusának első hétvégéjén indul Franciaországban.

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

TCR Europe hungaroringi hétvégéje képekben
2018. július 09.
A TCR Europe negyedik fordulóját rendezték július 7-e és 8-a között a Hungaroringen.
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
A M1RA bajnok a TCR-ben!
2017. november 20.
Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.
Interjú Tassi Attila autóversenyzővel – a 2017-es TCR nemzetközi sorozat ezüstérmesével
2018. január 23.
Szemtelenül fiatal és pokoli gyors! Tassi Attila pályafutása nem indult zökkenőmentesen, de ma az egyik legnagyobb magyar tehetség. Nagy kérdés, hogy mit tartogat számára a jövő.