Véget ért a várakozás, nem kell tovább izgulnia a túraautó-versenyek itthoni szurkolóinak: Tassi Attila – aki a HELL ENERGY teljes támogatásával, továbbra is a HELL Racing Team tagjaként versenyez – 2018-ban a JAS Motorsport hivatalos tesztpilótája lesz és a TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz egy vadonatúj Honda Civic TCR-rel.

Nagy bizonytalanság és némaság volt Tassi Attila ügyében, aki a 2017-es szezonban a TCR International Series-ben váratlan módon ezüstérmet szerzett a pilóták versenyében. A nagyon fiatal magyar tehetség épphogy lemaradt az egyéni világbajnoki címről az idényzáró versenyen. Csapata, a M1RA motorsport a konstruktőrök között első évében világbajnok lett.


Tassi Attila már új csapatánál

A TCR átalakult, ugyanis megszűnt a sok botránnyal és nehézkes éveket maga mögött hagyó WTCC, és a két sorozat egyesült, ami WTCR néven megy tovább. Itt fog versenyezni a Hyundai színeiben Michelisz Norbert is, aki a bombaerős mezőnyben készül megszerezni a világbajnoki címet. A M1RA motorsportban ő is tulajdonrésszel bír, de a mindennapi ügyeket elsősorban Bári Dávid intézi.

A M1RA is a Hyundai bizalmát élvezi, és a TCR Europe-sorozatban fog elindulni 2018-ban. Egyik pilótájuk a WTCC-t megjárt Nagy Dániel lesz. Tassi Attila nevéről nevéről azonban nem lehetett hallani és kérdéses volt, hogy mi lesz vele. Valószínűleg nagy munka zajlott a háttérben, hogy helyet találjanak neki.


Ilyen Hondával mehet Tassi Attila

Most azonban nem kell már izgulni: a JAS Motorsport hivatalos közleményben jelentette be a jó hírt, a héten Tassi aláírta szerződését a gyártóval, így már hivatalosan is a csapat tesztvezetője. A pilóta-program részeként az újonnan kiterjesztett TCR Europe versenysorozatban áll majd rajthoz a 18 éves versenyző és segít a Honda Civic fejlesztésében. Habár versenycsapata egyelőre nincs megnevezve, Tassi Attila helye már biztos a sorozatban. A felek pedig így nyilatkoztak az új szerződésről:

„Nagyon örülünk, hogy Tassi Attilát nevezhettük ki a Honda Civic TCR programunk tesztvezetői pozíciójára. Rendkívül lenyűgözőnek tartom, hogy kevés tapasztalattal rendelkező tinédzser létére a tavalyi TCR International Series-ben a világ legjobb túraautó vezetőit maga mögé utasítva második helyezést ért el. A JAS Motorsportnál nem csak tehetsége gondozásában tudjuk őt segíteni, de a képességei felbecsülhetetlenek lesznek számunkra az autó továbbfejlesztésében is. Jelenleg is zajlanak a megbeszélések az ügyfélcsapatokkal, de hamarosan bejelentjük a versenyprogramot is.” – ezt nyilatkozta Mads Fisher, a JAS Motorsport a TCR projektvezetője.

„Nagy izgalommal tölt el, hogy a JAS Motorsport tesztpilótájaként versenyezhetek a TCR Europe-ban. Külön öröm számomra, hogy a HELL ENERGY továbbra is támogat a szezonban. Izgatottan várom az újabb kihívásokat és továbbra is mindent meg fogok tenni a siker érdekében. Tavaly kevésen múlt az első hely, de remélem idén feljutok a dobogó legfelső fokára. A célom mindenképpen ez lesz!” – mondta a fiatal tehetség, Tassi Attila.

A TCR Europe sorozat 2018 májusának első hétvégéjén indul Franciaországban.