Tassi Attila interjú és pályabejárás a Hungaroringen – VIDEÓ!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az egyik legtehetségesebb magyar autóversenyző Tassi Attila nyilatkozott az Alapjáratnak a hétvégén megrendezésre kerülő WTCR kapcsán, nem mellesleg ment egy kört a Hungaroringen… - Videó!

Tassi Attila a Hell Racing Team csapatának a tagja, tavaly második lett a TCR International Series-ben! Idén a magyar versenyző a TCR Europe sorozatban folytatja pályafutását, ám a szezont mégsem ott, hanem az idén nagyon erős WTCR-ben kezdi meg hazai pályán a Hungaroringen, mint szabadkártyás. A jeles alkalom kapcsán az Alapjárat készített videóinterjút és pályabejárást.

„Egyensúly, kéz-szem koordináció, reakcióidő, ezeket próbáljuk fejleszteni. A Matics Zsolti a Fit4Race edzőm, vele mentáltréninget is végzünk. Van nekem egy előírt étrend, általában betartom egész évben, de két héttel a verseny előtt szigorúan betartom, nincs semmi kis csalás csak vizet iszok, zéró cukrot eszek és sokat szimulátorozok. Hetente ötször edzek, négyszer edzőteremben és egyszer a Fit4Race edzésen veszek részt Matics Zsoltival.

 Tassi Attila interjú

Tassi Attila interjút ad az Alapjáratnak

„Amikor megkötöttük a TCR Europe-ra, akkor meg jeleztük, hogy szeretnénk szabadkártyások lenni a WTCR hungaroringi futamán, nagyon örülök, hogy ez beteljesedett. Elsősorban a családomnak és a HELL-nek köszönhetem, hogy itt eltudok indulni és a JAS Motorsport segítségével. Ennyi tesztlehetőségem még nem volt, az év elején megbízhatósági tesztet futottunk, de utóbbi két alkalommal már gyorsaságit is mentünk és nagyon biztató eredményeket kaptunk.”

„Az én szívemben a Hungaroring a no1. itt nőttem fel, itt voltak az első versenyeim az első években. Nincs kettő ugyanolyan kanyar egymás után, kiemelkedő pozíciót foglal el a ranglistán a pályák között. A Hungaroring azért egy különleges pálya és ezt azért is halljuk az F1-es nagypilótáktól, hogy szeretik, mivel nagyon sok technikás rész van, mindegyik kanyar különböző, különböző technikát igényel, ezért nagyon jó pályának számít.”

„Hat éve voltam itt legelőször egy Suzuki Swift 1.3-assal. Nem most volt, nem is egy ilyen kategóriás autó amivel az elmúlt két évben mentem, de nagyon jó emlékek fűznek hozzá.”

További autós hírek

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

A tanulóvezető ahogy azt kell megállt a gyalogátkelő előtt és átengedte a gyalogosokat. Mögötte a türelmetlen Renault sofőrje, akinek a…

Kapcsolódó írások

 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!
Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.
2018. november 02.
A Sztráda Rádió motorsport magazinjában a Rallylegend mellett a Formula 1 jelenlegi helyzetéről is szó esett
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!