Visszatér az Alfa Romeo az F1-be!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Sauber csapattal indulnak karöltve a következő szezonban, természetesen Ferrari erőforrásokat fognak majd használni és egy legendás név ismét a sorozatban.

Az olasz Alfa Romeo korábban is részt vett már az F1-ben, a kezdetek kezdetén pedig meglehetősen sikeresnek is bizonyult. A sorozat a II. világháború befejeztével indult, melynek első két évében az olasz márka tarolt. Elsőként Giuseppe Farina lett világbajnok egy Alfa 158-cal, majd 1951-ben az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangio lett a bajnok a 159-es jelzésű kocsival.

Juan Manuel Fangio Alfa 159-es autója, 1951-ben

Juan Manuel Fangio Alfa 159-es autója

1950-ben 7 versenyből 6 győzelmet arattak, csak az Indianapolis 500-at nem nyerték meg. 1951 után a gyártónak nem voltak elegendő anyagi forrásai ahhoz, hogy új autót építsenek ezért kiszálltak a sorozatból. Később visszatértek a sorozatba, mint motorszállító. 1976 és ’79 között a híres Brabham csapatnak is biztosítottak erőforrásokat. 1979-ben saját csapattal ismét részt vettek, de korábbi eredményeiket nem tudták már megközelíteni.

2 pole-pozíció mellett szereztek egy második és egy harmadik helyezést a futamokon. 1983-ban a bajnokságban 6. helyet szerzett a csapat, mely a legjobb helyezésük volt. A pilóták Andrea de Cesaris és Bruno Giacomelli voltak. 1985-ben a Benetton volt a csapat főszponzora, 0 pontot szereztek és teljesen kiléptek a Forma-1-ből.

Mostani visszatérésük egy ideje lógott a levegőben, szó volt róla, hogy névadó szponzorként esetleg részt vegyenek ismét az F1-ben. Ezt mostanra sikerült tető alá hozni és a Sauber F1 Team partnereként jövőre ismét láthatod a legendás márka nevét. A motor a legújabb Ferrari specifikációt fogja tartalmazni, egy jó kasztni építésével előrelépés is várható a csapattól, akik az idei szezonban nem mutattak túl jó formát.

A Sauber segítségével újraéled az Alfa Romeo, a Ferrari konszern része

A Sauber segítségével újraéled az Alfa Romeo

A pilótáik vélhetően Marcus Ericsson és Charles Leclerc lesznek, így Pascel Wehrlein maradása erősen kétséges, bár hivatalos megerősítés még nem érkezett. Az FCA elnöke Sergio Marchionne nagyon örül az együttműködésnek és hangsúlyozta nyilatkozatában, hogy az Alfa Romeo brand ezzel a megjelenéssel képes lehet erősödni és megújulni. Természetesen az autó festése is változni fog majd. A svájci Sauber istálló idén ünnepelte 25. évét a Forma-1-ben, s bár tavaly és azelőtt is csőd fenyegette a csapatot, mostanra látszólag legalábbis biztosan, de kilábaltak a gödörből.

Robert Kubica közel a visszatéréshez, a Williams csapatnál

Robert Kubica közel a visszatéréshez

További hírek az F1 világából, hogy Robert Kubica tesztelt ismét a Williams csapatnál. Kiemelték, hogy nagyszerű munkát végzett és készen áll a versenyzésre, a karja sem okoz neki gondot vélhetően. Egyre reálisabbnak tűnik, hogy a Nico Rosberg által menedzselt lengyel pilóta visszatér.

A Ferrari gyári csapatot viszont elhagyja egy nagyon fontos szponzora, a spanyol székhelyű Santander nagyvállalat 8 évnyi együttműködés után szakít velük.

Forrás: Autosport

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

2019. március 05.
A 2019-es Genfi Autószalon első sajtónapján csorgattam a nyálamat rendesen, mondjuk volt is mire...
A Sauber a Force India nyomdokaiba lépne
2018. február 19.
A Ferrari támogatásának köszönhetően törne magasabbra a tavalyi sereghajtó Sauber F1-es csapata. Sőt, a példa is előttük van, így van okuk bizakodni.
Vettel nyert Silverstone-ban, míg Hamilton másodikként tért vissza
2018. július 12.
A forró Brit Nagydíjon Vettel nyert, a hazai közönség előtt gyengén rajtoló Hamilton előtt, míg Raikkönen állt fel a dobogó legalsó fokára.
Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.