WTCR - Kaotikus rajtbaleset és magyar dobogó Vila Realban

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Michelisz Norbert egy 3. és egy 5. hellyel tért haza Portugáliából.

Tömegbaleset törte meg az első futamot Vila Realban. Jól kapta el a rajtot Michelisz Norbert a harmadik helyről indulva, ám a szűk pályán nem volt helye előzni, így türelmesen besorolt Rob Huff és Mehdi Bennani mögé. Csakhogy a két Volkswagen-pilóta a második kanyarban összeütközött egymással, keresztbe álltak a pályán, és a fél mezőny egymásba szaladt.

Egyetlen autó tudott csak tovább haladni, Michelisz Norberté, de az ő Hyundaiának is nekicsapódott az egyik Volkswagen, lényegében a vezetőülés felőli oldala eltűnt az autónak. Piros zászlóval azonnal megszakították a futamot. Bennani valószínűleg megsérült, mentő szállította el. Huff autójának elejéből alig maradt valami, kiszakadt a motor belőle. Thed Björk autója kigyulladt, ő a szélvédőt kirúgva mászott ki a kocsiból. Norbi is megütötte a jobb karját, jegelnie kellett.

Az első futam rajtrácsa Vila Realban, még az incidens előtt

Micheliszt nem engedték rajthoz állni az újraindításnál, mert sérült a bukókeret, pedig Huff és Bennani kiesésével az első helyről indulhatott volna.

Yvan Müller nem várt győzelmével ért véget az újraindított első futam, őt Esteban Guerrieri és Pepe Oriola követte. Gabriele Tarquini autója az utolsó körben lelassult, így a spanyol megelőzte letaszítva őt a dobogóról. Jean-Karl Vernay lett az ötödik. Összesen 15 autót intett le a kockás zászló az újraindított 1. futamon Vila Realban.

A futamgyőztes Mato Homola Michelisz Norbi és Nagy Norbi társaságában

A fordított rajtrácsos futamon a kilencedik pozíciót foglalta el Michelisz Norbert. A rajtnál ezúttal simán eljött a mezőny. Az első körökben inkább a mezőny végében zajlottak az események, voltak kisebb-nagyobb koccanások. Az ötödik körben kezdte meg a mezőny a jokerkört, amely mindenki számára egyszer kötelező, valamivel hosszabb nyomvonalú kört jelent. A versenyt a harmadik helyről induló szlovák, Mato Homola nyerte meg, aki már az első körben megelőzte Müllert, az élen haladó Gordon Shedden pedig többszöri pályaelhagyás miatt 5 másodperces büntetést kapott. Yvan Müller és Pepe Oriola állt még fel a dobogóra a második futamon. Jean-Karl Vernay végzett még Michelisz Norbi előtt.

Michelisz Norbert dobogóra állt a főfutamon

A főfutam rajtjánál Gabriele Tarquini megelőzte Micheliszt, aki ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Ezután a negyedik Oriola kezdte el szorongatni a magyar versenyzőt, de Norbi tartotta maga mögött a szemmel láhatóan gyorsabb Cuprát. Az ötödik körben beküldték a biztonsági autót, mert Nagy Norbert autója rossz helyen állt meg. Az elöl lévők közül egyedül az éllovas Thed Björk töltötte le a jokerkört. A tizedik körben újra be kellett mennie a biztonsági autónak, mert Giovanardi elvitt egy bóját.

Ekkor még mindig csak Björk volt túl a jokerkörön. Két körrel később kiment a safety car, de hamarosan ismét mehetett vissza a pályára, ezúttal Gordon Shedden kiesése miatt. Az utolsó körre elengedték a mezőnyt, sokan ekkor, egymás után sorban teljesítették a jokerkört. Hyundai pilóták álltak a pódiumon Björk, Tarquini, Michelisz sorrendben.

A bajnokság állása a portugáliai versenyhétvégét követően: 

  1. Muller 182 pont,
  2. Ehrlacher 160, 2. Tarquini 160,
  3. Björk 148,
  4. Vernay 146,
  5. Michelisz 135,
  6. Huff 130,
  7. Guerrieri 129,

Forrás/Fotók:

További autós hírek

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Slovakia Ring WTCR - GALÉRIA
2018. július 16.
A Túraautó-Világkupa slovakia ringi hétvégéje leginkább a hullámvasúthoz hasonlított!
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
 Egy Lancia 037-es elrajtolt a 16. Rallylegenden - szemből fotózva
2018. október 15.
Ezt a galériát hazafele válogattam neked, valahol az olasz autópályán