Zajlik az élet Barcelonában, tesztel az F1

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Hétfőn kezdődött az idei szezon tesztidőszak a a Forma-1-ben. Az erőviszonyokról még korai lenne beszélni, a rossz idő mellett a glória is okozott némi gondot.

Korábban a Mercedes főnöke Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy láncfűrésszel vágná le a glóriát az autókról, ha tehetné. Természetesen nem teheti, de rajta kívül még sokan nem elégedettek a látvánnyal, és már az FIA is jelezte, hogy más megoldást is fontolóra vehetnek, ha ennyire népszerűtlen a fejvédő. A pilóták élesben is kipróbálták már, a reakciók pedig egészen vegyesek.

Kevin Magnussen a Haas F1-től és Niko Hülkenberg, a Renault versenyzője egyáltalán nincsen tőle elragadtatva és legszívesebben azonnal megszabadulnának tőle.

A Ferrari köröz a Barcelonai teszten

Borongós idő van Barcelonában

„A kanyarokban még elmegy, mert jobbra, balra ki tud nézni mellette az ember, de a tempós irányváltásoknál, például egy sikánban kitakarja a kilátást."

A dán pilóta emellett elmondta, hogy ronda szerkezet és nem egy Formula autóra való darab. Az kijelenthető, hogy a pilóták többségének nem tetszik a glória, de néhányan meg tudnak vele békülni. Közöttük van Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Carlos Sainz is. Nyilatkozataik alapján nekik sem tetszik a fejvédő, de elfogadják, hogy van, ugyanis az ő biztonságukat szolgálja.

Felmerült problémaként, hogy nem látni majd rendesen a startnál a lámpák kialvását. Érkezett panasz arról, hogy esős időben zavaró lehet. Carlos Sainz a következőket nyilatkozta:

„Amikor elkezdett csapkodni az eső, a glória miatt az esőcseppek nem jelentek meg a sisakrostélyon. Nem igazán láttam, hogy esik-e vagy sem. Az ember ilyenkor csak a kezével és a fenekével érzi, hogy mekkora a tapadás. Ez nagyon zavaró, mert az ember nem tudja, hogy nyomhatja-e 100 százalékosan, vagy sem.”

A tesztidőszak nehezen indul, volt, aki gyakorlatilag nem tudott még kört menni, de a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is csak 25 körig jutott. Meglepően jól mennek a Toro Rosso autói, Brendon Hartley és Pierre Gasly is nagyon sok kört tudott megtenni. Érdekes eleme lenne a szezonnak, ha a Honda egy versenyképes motorral állna rajthoz. A megbízhatóság egyelőre kiváló, 75 kört is képes volt hiba nélkül megtenni.

A Mercedes csapatnál Bottas ment értékelhetőt Bareclonában

Bottas sokat ment, Hamilton szinte semmit

Fernando Alonso végre nem panaszkodik, nagyon dicséri a Renault motorját és úgy gondolja, hogy harcban lehetnek az élmezőnnyel. Erősorrendet nem lehet felállítani, a körülmények eddig meglehetősen extrémek voltak, kedden még hó is esett. A teszt a mai nappal búcsúzik a héttől és jövő hét hétfőn folytatódik.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?

További hírek