Korábban a Mercedes főnöke Toto Wolff azt nyilatkozta, hogy láncfűrésszel vágná le a glóriát az autókról, ha tehetné. Természetesen nem teheti, de rajta kívül még sokan nem elégedettek a látvánnyal, és már az FIA is jelezte, hogy más megoldást is fontolóra vehetnek, ha ennyire népszerűtlen a fejvédő. A pilóták élesben is kipróbálták már, a reakciók pedig egészen vegyesek.

Kevin Magnussen a Haas F1-től és Niko Hülkenberg, a Renault versenyzője egyáltalán nincsen tőle elragadtatva és legszívesebben azonnal megszabadulnának tőle.


Borongós idő van Barcelonában

„A kanyarokban még elmegy, mert jobbra, balra ki tud nézni mellette az ember, de a tempós irányváltásoknál, például egy sikánban kitakarja a kilátást."

A dán pilóta emellett elmondta, hogy ronda szerkezet és nem egy Formula autóra való darab. Az kijelenthető, hogy a pilóták többségének nem tetszik a glória, de néhányan meg tudnak vele békülni. Közöttük van Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Carlos Sainz is. Nyilatkozataik alapján nekik sem tetszik a fejvédő, de elfogadják, hogy van, ugyanis az ő biztonságukat szolgálja.

Felmerült problémaként, hogy nem látni majd rendesen a startnál a lámpák kialvását. Érkezett panasz arról, hogy esős időben zavaró lehet. Carlos Sainz a következőket nyilatkozta:

„Amikor elkezdett csapkodni az eső, a glória miatt az esőcseppek nem jelentek meg a sisakrostélyon. Nem igazán láttam, hogy esik-e vagy sem. Az ember ilyenkor csak a kezével és a fenekével érzi, hogy mekkora a tapadás. Ez nagyon zavaró, mert az ember nem tudja, hogy nyomhatja-e 100 százalékosan, vagy sem.”

A tesztidőszak nehezen indul, volt, aki gyakorlatilag nem tudott még kört menni, de a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is csak 25 körig jutott. Meglepően jól mennek a Toro Rosso autói, Brendon Hartley és Pierre Gasly is nagyon sok kört tudott megtenni. Érdekes eleme lenne a szezonnak, ha a Honda egy versenyképes motorral állna rajthoz. A megbízhatóság egyelőre kiváló, 75 kört is képes volt hiba nélkül megtenni.


Bottas sokat ment, Hamilton szinte semmit

Fernando Alonso végre nem panaszkodik, nagyon dicséri a Renault motorját és úgy gondolja, hogy harcban lehetnek az élmezőnnyel. Erősorrendet nem lehet felállítani, a körülmények eddig meglehetősen extrémek voltak, kedden még hó is esett. A teszt a mai nappal búcsúzik a héttől és jövő hét hétfőn folytatódik.

Forrás: