Zseniális volt Michelisz vasárnap a Slovakia Ringen

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Michelisz Norbi bajnokhoz méltóan versenyzett vasárnap, magabiztos rajt-cél győzelmet aratva a Slovakia Ringen, a közönség tombolt!

Fotó: Háfra Zsolt

Kezdem egy a szombati napra vonatkozó rossz hírrel: Szabó Zsolt Dávid utólag beszedett egy 10 másodperces büntetést, így hiába örültem tegnap a 17. helyének, a hivatalos eredménytáblán végül a 20. hely került fel a neve mellé. De ez tegnap volt, Nagy Norbi második helyét pedig szerencsére nem vehették el.

Michelisz Norbi

Michelisz Norbi a mezőny élén

A vasárnap egyértelműen Michelisz Norbi nagy napja volt a Slovakia Ringen (Diósförgepatony), hiszen a 3. futamon pole-pozícióból indulhatott, és bár a rajtolással korábban akadtak problémái, a sok gyakorlás eredménye mostanában már látszik.

Ráadásul ezen a futamon a francia Aurélien Comte indult mellőle, aki remek versenyző, de korántsem olyan gyors, mint Norbi csapattársa, Tarquini. Szóval, az előjelek jók voltak, a lelátók megteltek, a kánikula pedig csúcs fokozatba kapcsolt!

A győzelem nagyon kellett, mert a második futam után Tarquini már 202 ponttal állt a tabella élén, mindössze 2 ponttal megelőzve Yvan Müllert, viszont Michelisz Norbi 146 pontja csak a 7. helyre volt elég. A 3. futam első helyezettje viszont 30 pontot zsebelhet be, ami Norbi extrém esetben – ha a riválisai rosszul teljesítenek -, akár a 3. helyig repítheti.

Aurélien Comte WTCR verseny a Slovakia Ringen

Aurélien Comte a második helyen végzett

És megtörtént a csoda! Norbi remekül rajtolt, a Hyundai rakétaként lőtt ki, és mivel ez a kocsi műszaki hiba miatt nem nagyon szokott kiesni, már ekkor látható volt, hogy szinte biztosan nyerni fog. Ezért inkább azért lehetett izgulni, hogy mi lesz a riválisokkal. Mivel a tabellán Norbi előtt állók közül nem szerzett pontot Tarquini, Yvan Müller, Yann Ehrlacher, Jean-Karl Vernay, Oriola kilencedik helye 2, míg Thed Björk 4. helye pedig 16 pontot ért, elképesztően hasznos győzelem volt a mostani. Ezzel Norbi máris a 3. helyen áll a szlovákiai hétvége után.

Hyundai i30 N WTCR Michelisz Norbert

Az első helyezett magánya

De miért is estek ki ennyien az összetettben élen állók közül? A verseny elején történt egy elég nagy, sok autót érintő baleset, amiben Tarquini és Lessennes magával rántotta Esteban Guerrierit is, hogy azután a közvetlenül mögöttük haladó Mehdi Bennani, Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay, Nathanaël Berthon és Nagy Norbi is a kavicságyon találja magát, amiből totális káosz és hosszú biztonsági autós időszak kerekedett.

Nagy Norbi kieséséért nagy kár, hiszen a szombati második helye után óriási lendülettel kezdte a versenyt, de a Zengős Szabó Zsolt Dávid végül a pontszerző 10. helyre futott be. Michelisz profi vezetéssel első lett, 2 másodperccel a francia Aurélien Comte, valamint 10 másodperccel a német Frédéric Vervisch előtt.

Michelisz Norbert a Slovakia Ringen

Michelisz Norbi kislánya, Mira is örül a győzelemnek

Nagyon kellett Michelisz Norbinak a győzelem, mert a szezon nem a terveknek megfelelően alakult eddig, Tarquini pedig annyira elhúzott az összetettben, hogy sokan már leírták Norbit. Szerencsére őt nem abból a fából faragták, és ahogy a verseny utáni sajtótájékoztatón maga is elmondta, addig küzd, amíg van matematikai esélye a bajnokság megnyerésére.

Zseniális FIA összefoglaló videó a futamról:

Mivel a korábbi rajthibákat sikerült Norbinak kijavítania, a Hyundai műszakilag remekül muzsikál, Tarquinihez képest a hátránya behozhatóra csökkent, és van még hátra négy versenyhétvége, minden esély meg van a végső magyar győzelemre.

Forrás:

  • Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!
WTCR 2018 Slovakia Ring – Nagy a buli Zengőéknél!
2018. július 14.
A péntek pocsék nap volt magyar szempontból a WTCR szlovákiai versenyhétvégéjén, de szombaton jóra fordultak a dolgok

További hírek