2022. július 21. | 23:34

A DMC DeLorean egy olyan autó amit lehetetlen megkerülni ha valaki szereti a filmeket.

Közel négy évtized távlatából is a világ nagyrészre fejből tud legalább egyetlen mondatot idézni a Vissza a jövőbe trilógiából. Kétségtelen, hogy a filmes és autós kultúrát egyaránt gazdagította Steven Spielberg és Robert Zemeckis alkotása. 

Magyarországon is nagy kultúrája van a filmben látható DeLorean autóknak, hiszen az alig több, mint 8000 legyártott példányszám ellenére négy büszke tulajdonos itthon is elmondhatja, hogy Marty McFly autója áll a garázsában. 

A Gehilio's Garage csapata az egyik ilyen gépet próbálta ki legújabb videójukban. Bár a csatornán leginkább a szocialista gépjárműgyártás gyöngyszemei sorakoznak, egy különleges kitekintés erejéig az írek által épített sportautó tulajdonosával beszélgettek. 

Kiderült, hogy a filmben hűtőszekrény lett volna az időgép az autó helyett, vagy éppen az, hogy kis ívben lehetetlen fele megfordulni. Megtudtuk, hogy ha beszállásnál bárki a szélvédőbe kapaszkodik könnyen eltörheti azt, illetve, hogy a gyorséttermek autós részéhez kár beállni vele, mert a pult mögül az eladó nem látja, hogy ki rendelt. 

Nyitókép: Gehilio's Garage