A Datsun 280Z mára egy klasszikus ritkaságnak számít. A széria kialakítása és formaterve egyedülálló és magával ragadó. A tuningműhelyek előszeretettel veszik elő az ehhez hasonló modelleket. Amellett, hogy főleg akkor nyújt kivételes élményt egy ilyen autó, ha úgy találja meg az ember 44 évet követően, hogy az már szinte a feledés homályába merült.

Ha nem indul el, megnézheted YouTube videómegosztó oldalon.

A videó alapján az autó szinte hibátlan állapotban, porosan látta meg ismét a napvilágot. A mérföldszámláló állása mindössze 350-en állt, aminek oka, hogy amikor a tulajdonosa annak idején megvette az autót, kellett volna még egy pár dolgot vásárolni. Mivel azonban elfogyott a pénze, azóta csak áll a kocsi. A felmérés alapján tehát néhány alkatrész kell hozzá és egy kiadós tisztítás után újra kell polírozni. Ami elképesztő, hogy a vastag por és a szennyeződések szinte tökéletesen megóvták az autó eredeti fényezését az idő vasfogától.

1976-os Datsun 280z modell 44 év után felújítva egy erdő mellett, féloldalról

A ’76-os Datsun belülről meglepően tiszta maradt. Teljesen jó állapotú ülések és még eredeti kereskedői címkék voltak benne. A legtöbb elemmel kapcsolatban igazából csak a tisztítás volt a feladat. A motortérben is eredeti, gyári jelölések és eredeti alkatrészek veszik körbe a 2,6 literes, sorhatos benzinmotort, amely körülbelül 160 lóerős teljesítményre képes.

Ami még szimpatikus ebben a történetben, hogy a tulajdonos még egy oldalt is létrehozott ennek az autónak, amelyen fent van az egész előélete, a különleges képek és az, hogy a tulajdonos, Dave hogyan jutott hozzá a modellhez.

Ha szereted a régi Datsun modelleket, nézd meg ezt a bemutatót is! Amennyiben a videó nem indulna el, YouTube csatornánkon is eléred.