Itt egy olasz módra átdolgozott Chevrolet Camaro

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-09-01, 08:55

Egy újabb régi amerikai járgány, amit egy olasz tervező módosított.

Most egy nagyon egyedi karosszériával rendelkező amerikai autócsodát nézhetünk meg. Sokféle átdolgozott klasszikust lehetett látni már korábban is, többek között a Corvette és a Mustang modelljeit is előszeretettel módosítják az erre kialakított szenvedélyes műhelyek. Azonban most egy nagyon különleges, egyedi Chevrolet Camaro került a szemünk elé.

Ezt az egyedülálló és meglehetősen régi járgányt egy olasz ember tervezte újra, akinek valószínűleg még a nevét sem hallottad, ő Pietro Frua. Egy olasz tervező és dizájner, aki egyébként több márka autóját is átdolgozta, többek a Maserati egyes típusait is. Az RM Sotheby's aukciós házon keresztül meg is lehet akár vásárolni ezt a Camarót. Úgy kalkulálnak, hogy körülbelül 80 000 és 120 000 dollár (23 millió - 35 millió forint) közti áron viheti el a leendő tulajdonosa.

Chevrolet Camaro oldalról egy ház előtt

Külseje alapján több jellegzetes autóra is hasonlít. A Pontiac Firebirdről például a hátsó lámpák lehetnek ismerősek. A többi elem a ‘70-es évek Európáját idézi fel nekünk. A motorháztető alatt pedig egy V8-as “big block” motor dolgozik egy négysebességes váltóval.

Chevrolet Camaro egy parkolóban, hátulról, féloldalról

Az autó célja az volt, hogy az amerikai forma megkapja az olaszok stílusosságát egy divatosabb megközelítésből. A gyártás maga nem haladt tovább, ráadásul az Európába történő visszaszállítás se valósult meg az elképesztő költségek miatt, úgyhogy egyetlen egy darab van belőle továbbra is. Ami nagyon különlegessé fogja tenni leendő tulajdonosa számára, hiszen ilyen biztosan nincs senki másnak.   

Ha szereted az amerikai pony car kategóriát, akkor ez a Ford Mustang videó is tetszeni fog! Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.

 

Kapcsolódó írások

1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra

További hírek