Mire jó a karantén? – például fel lehet újítani egy VW T3 Transportert

Közzétéve:
2020-05-18, 12:44

Mindenki másra fordítja a felszabadult idejét a kijárási korlátozás alatt.

Fülöp G. Imréről még nem olvashattál az Alapjáraton, mivel ő eredetileg a zenei körökben mozgolódik. Egyszer azonban mindenkit elér valamiféle kattanás az autók iránt, őt 10 évvel ezelőtt szippantotta be ez a világ. A Fiat 850 után nem volt megállás, végül a Volkswagen és Mercedes mellett tette le a voksát. 

Aztán 2019 nyarán a székelyudvarhelyi Bogár találkozón döntötte el, hogy vásárol egy T3-as Transportert is. Természetesen sokat megnézett, de az egyik legfontosabb kritériumnak egyik sem felelt meg, ez pedig nem más mint az, hogy a karosszéria ne legyen behorpadva. 

A felújított VW T3 minibusz

Végül Olt megyében (Románia déli részén) találta meg ezt a példányt, amely egy magán varroda birtokában volt  és 8-10 évig a 7 alkalmazottat szállították vele. Az idős bácsi, aki hirdette, nagyon örült, hogy egy olyan lelkes ember veszi meg, aki saját maga újítja majd fel. Egy beszélgetés alkalmával rengeteg sztorit lehet megtudni az autó múltjából, ezeket én nagyon szeretem egyébként. Mivel a régi autóknak megvan a maguk varázsa, viszont ha egy olyan tulajnál volt évekig, évtizedekig, aki tud és szeret is mesélni róla, na meg a legtöbb dolog meg van hozzá az egy valóságos kincs. 

A cikk végén található videóban elhangzik, hogy Imre nem tudott utánfutót szerezni a művelethez, így egy barátjával mentek el megnézni és lábon tette meg első, 470 km-es útját a T3-as, amin volt munka, de legalább nem egy lelakott autó volt. 

A Volkswagen T3 Transporter az erdőben

A 10-13 részesre tervezett vlog 1. része május 17-én debütált a GabrielVlog Youtube csatornán. Ebben a részben a kezdeti, bontási munkálatok egy részét mutatja be a boldog tulaj, aki úgy döntött, hogy a kijárási korlátozás alatt testvérével pofozza helyre a Volkswagen kisbuszt, a felújítás a végére ért, szóval utólag kerül bemutatásra a folyamat. Az epizódok pedig folyamatosan kerülnek fel az internetre.

 „Március volt, egyszer csak jött a kijárási tilalom. Aztán a testvéremmel megbeszéltük, hogy úgy is olyan rég szeretnénk a saját kezünkkel felújítani egy autót, most pedig lett rá időnk is, így nekifogtunk. Előtte rengeteg szakvideót megnéztünk és beszereztük a szükségesnek vélt szerszámokat. A munkálatok kezdetén nem lehetett kijárni, ez pedig okozott egy kis nehézséget, mivel nem voltak alkatrészek, így abból dolgoztunk ami éppen volt. Nagyon szerettük az egész munkát úgy ahogy volt. Másfél hónap alatt végeztünk is vele úgy, hogy a fényezésen kívül minden más hibát mi orvosoltunk. Ennek köszönhetően ez lett a kedvenc buszom, kiismertük az elejétől a végéig, ezt mi csináltuk meg a saját kezünkkel és egy életre szóló élmény” – mondta Fülöp G. Imre.

„Ami fontos, nem vagyunk profik, nem volt meg minden alkatrész amire szükségünk lett volna, viszont rengeteget tanultunk a 6 hét alatt, és mivel imádjuk ezt csinálni. Máris dolgozunk a következő projekten" – tette hozzá Imre.

 

Kapcsolódó írások

2020. május 19.
A második napon a karosszéria többi részét javítják ki.
A GabrielVlog csatorna VW T3-as felújítása
2020. május 25.
Az előző 2 epizód kissé bemutatkozósra sikerült, innentől viszont még keményebben folytatódik a munka...

További hírek