Na, most ez a Dodge jön vagy megy?

Közzétéve:
2020-05-06, 10:15

A Mecum aukciósház általában ritka és gyűjthető autókat kínál, de ez az egyedi Dodge Double Header még ezek közül is kitűnik.

A jövő hónapban kalapács alá kerül ez az 1981-es Dodge Colt és Plymouth Champ kombináció, amelyből egyetlen darab van a világon. Nem túl sok infót lehet tudni a kreálmányról, de az látszik a képeken, hogy a két félbe vágott autót összeillesztették és így létrejött ez a fura, ugyanakkor szép és szimmetrikus négykerekű. Amelynek mindkét vége szinte tükörképe a másiknak, vörös színűek, fekete tetővel.

A Dodge Double Header oldalról fotózva nyitott ajtókkal

Ez a kéttónusú téma a beltérben is folytatódik, mivel az egyik fele fekete belső, fekete bőrülésekkel és piros műszerfallal. A másik oldalon, éppen ellenkezőleg az ülések belső része piros, a külső részük fekete, akárcsak a műszerfal.

A kétarcú Dodge egyik beltere

A kétarcú Dodge fekete műszerfala

A meghajtásról két 1,6 literes, négyhengeres motor gondoskodik, amelyek 80 lóerő leadására képesek, ezekhez pedig két darab négyfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik.

A kétarcú Dodge fentről fotózva

Nincs aukciós becslés, de szinte biztos, hogy az autót tartalék nélkül értékesítik. Ez a nagyobb Dallas Hawkins kollekció része, amely amerikai izomautók választékát tartalmazza, beleértve a több Camaro és Corvette modellt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Világsztárok első autói
2019. december 27.
Ezekkel a verdákkal égették a benzint a világsztárok, amikor még egyáltalán nem voltak világsztárok.

További hírek