Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! Korbuly Péter és Őze Áron A Tanú című filmről

2022. március 18. | 01:36

Méghozzá egy GAZ-12 ZIM társaságában.

"Kicsit sárga, kicsit savanyú de a miénk."

Szinte halljuk is ahogy Kállai Ferenc, Pelikán József szerepében mondja ezt várva arra, hogy mikor viszi el ismét az a nagy fekete autó. Ma már nem tűnik olyan félelmetesnek az a bizonyos nagy fekete autó. A Gehilio's Garage legújabb videója azonban azt a filmet idézi meg ami bemutatta a ZIM-ek szerepét. 

GAZ-12 ZIM hátsó ülésén ül két férfi
Fotó: Imre Norbert 

Az autós csatorna ezúttal azonban mégsem az adott típusra helyezte a hangsúlyt, sokkal inkább a filmre való emlékezés került előtérbe. Korbuly Péter - aki ma már leginkább csak utánozhatatlan orgánumáról ismert - 1969-ben még a színészi pálya felé kacsintgatott és szerepelt is a filmklasszikusban. Virág elvtárs, azaz Őze Lajos mellett játszott a legtöbb jelenetben, ő alakította ugyanis az egyik testőrért. 53 év távlatából idézte most fel a forgatási élményeit. 

Őze Lajos fia, aki szintén elismert színész, Őze Áron pedig arról beszélt, hogy mennyi minden nem derülhetett ki annakidején a film kapcsán. Évtizedes sikerének kulcsát ő sem tudná pontosan meghatározni, azonban a film legendájához kétség kívül ma már az is hozzátartozik, hogy tíz évig be volt tiltva. Egy olyan rendszert kritizált amelyiket korábban még senki nem merte.

Méltó környezetet biztosított az interjúkhoz a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának helyszíne, benne az elmaradhatatlan nagy fekete autóval.

Németország támogatja az új belső égésű motoros autók betiltását Ismét teljes gőzzel működik BMW németországi és angliai gyára

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!