2024. április 15. | 03:28

A Vasúttörténeti Parkból a Nyugatiba vezetett az út gépmenetben, többször nyitott géptérajtóval.

A magyar utcakép járműveihez hozzátartoznak a mozdonyok is, mégis ha nosztalgikus hangulatba kerülünk gyermekkorunk letűnt márkáival kapcsolatban, hajlamosak vagyunk többségében a négykerekűek gondolni. Pedig a tömegközlekedési járművek éppúgy meghatározó elemei a múltidézésnek. 

Egy barátságos megjelenésű mozdony sokak szívében előkelő helyet foglal el, ha vasúti járművekről van szó. A balatoni nyarakkal szorosan összefonódó bordó fehér festéssel ellátott kellemes hangú vasóriás ami mára már ikonikus jármű lett a vasótbarátok körében, és népes rajongótáborral rendelkezik. 

Mindenki csak úgy ismeri, hogy NOHAB. A Gehilio's Garage csapatának legújabb tesztje során a nevének forrásán túl rengeteg új ismeret elsajátítható azoknak is, akik esetleg már ismerik a típust. 

Például megtudhatjuk azt is, hogy a Nohab kétütemű 16 hengeres dízelmotorja hengerenként 9291 köbcenti. Ezt hallhatjuk is több ízben is, hiszen a csapatnak lehetősége volt a Vasúttörténeti Parkból a Nyugati pályaudvarra gépmenetben kimenni a mozdonnyal. 

Gehilio's Garage