1 hét alatt 885 jogsértő tehergépkocsit és buszt fogtak a rendőrök

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-10-22, 21:26

Minden negyedik ellenőrzött járművel volt valami gond.

Az ellenőrzés kiterjedt a vezetési- és pihenőidő vizsgálatára, valamint kiemelt figyelmet fordítottak a veszélyes áruk szállítására. Az eredmény egészen kiábrándító lett, hiszen 885 esetben találtak valamilyen problémát, ami az esetek 24,84%-a. Ez különösen magas arányszám annak ismeretében, hogy előre beharangozták az akciót.

10 nehézgépkocsi olyan súlyos szabálysértést követett el, hogy azonnali közlekedési korlátozást rendeltek el velük szemben. 75 esetben szegték meg a sofőrök a vezetési- és pihenőidőre vonatkozó rendelkezéseket. A mostanában hatalmas "népszerűségnek" örvendő horrorkaravánokból sem volt hiány, 170 rakománnyal kapcsolatos problémát találtak a rend éber őrei.

8 esetben azért intézkedtek a biztos urak, mert alkoholos befolyásoltság gyanújába keveredtek a nehézgépjárművek sofőrjei. 96 olyan esetre derült fény, amikor vagy a járművek vezetői, vagy az utasok nem voltak bekötve.

A nehézgépjármű vezetők esetében 221, míg a buszok esetében 28 alkalommal észleltek sebességtúllépést.

A buszsofőrökkel szemben egyébként jóval kevesebbszer intézkedtek, vezetési- és pihenőidővel kapcsolatban csak 10, míg jármű és rakománybizotnság kapcsán csupán 5 alkalommal. Hat buszsofőrnek az okmányaival volt probléma.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ikarus 55, piros busz, pályaudvaron, megállóban, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 29.
Az Ikarus nem csak hazánkban, de a szocialista blokkon túl is egy legendás gyártó volt. A sikerhez vezető úton számtalan prototípus látott napvilágot, melyekből végül sajnos nem lett semmi. Ma közülük négyet meg is ismerhetsz!
Ikarus prototípusok 2. rész
2019. október 24.
Évszázados története során az Ikarus számos olyan busz tervével állt elő, melyek nem csak hazánkban, de világszerte is nagy sikereket értek el. De mi a helyzet a leselejtezett tanulmányokkal?

További hírek