Több európai nagyvároshoz hasonlóan Budapesten is leáll a közösségi közlekedés március 24-én szerdán 12:00-kor. Feltehetőleg lesznek, akik személygépjárműveikkel is így tesznek.

Én személy szerint sem bátorítani, sem eltántorítani nem szeretnék senkit, hogy vegyen részt az eurocities.eu weboldalon meghirdetett "A minute of silence for Europe" című kampányhoz, hiszen nem feladatom ez. Pusztán az a célom, hogy amennyiben lehetséges, kerüljük el a felesleges konfliktusokat, van belőlük elég mostanság.

villamos Budapesten
Szerdán délben egy percre leáll a tömegközlekedés a fővárosban | Fotó: Pixabay.com

Lelki szemeimmel ugyanis már látom magam előtt, ahogy 12:00-kor a kampányhoz csatlakozván vesztegel valaki a Hungária körúton a zöld lámpánál, hogy kivárja ezt a bizonyos egy percet. A mögötte lévő autós pedig - nem értesülvén erről - vad dudálást követően dühödten tépi fel az előtte álló autó ajtaját, hogy néhány nevelő szándékú pofonnal észhez térítse a látszólag indokolatlanul mozdulatlan gépjármű sofőrét.

Remélhetőleg sokak értesülnek erről az eseményről, és ilyen kalamajkákra végül nem kerül sor.

Aki szeretne elmélyedni abban, milyen okból kerítenek sort az akcióra, elolvashatja a szóban forgó weboldalon, de Karácsony Gergely főpolgármester is közzétett egy hosszabb bejegyzést ennek kapcsán a Facebook oldalán.