2022. január 16. | 19:45

Rengeteg arra közlekedő életét keserítette meg a szabálytalankodó sofőr.

2022. januiár 14-én pénteken 17:00 előtt az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Tárnok térségében két autó ütközött össze büntetőfékezés következtében - írja Instagram oldalán a Magyar Közút. Az incidensre a 23-as kilométerkőnél került sor.

Az esetről nem, annak következményeiről viszont közzétettek egy videót a közutasok. A 21-es, a 19-es és a 16-os kilométernél lévő kamerák képein is jól látható, hogy araszolnak az autók a sajnálatos eset miatt.

A Magyar Közút éppen ezen a héten szerdán tett közzé egy felvételt, amikor a kamerák rögzítették, ahogyan az M1-M7 közös bevezető szakaszán egy világítás nélkül közlekedő furgonos bevág egy személyautó elé, majd hirtelen, indokolatlan fékezéssel balesetet okozott.

A közutasok a két eset kapcsán felhívják a figyelmet arra, hogy túl azon, hogy a büntetőfékezés minden szempontból káros magatartás: személyi sérüléssel járó balesetet okozhat az, aki ilyen módon akarja móresre tanítani a másik autóst, anyagi kárt okozhat, továbbá rengeteg más, forgalomban részt vevő számára nőhet meg a menetidő a kialakuló torlódás következtében.