szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

10 menekültet préselt be az 5 személyes autóba az embercsempész

2023. március 02. | 16:50

Embereket szeretett volna átcsempészni az egyik határátkelőnél, de a rendőrök elkapták.

Szerbiában működő bűnszervezet egy szállítóját kapcsolták le a magyar rendőrök Szeleste közelében. A férfi embereket akart átcsempészni az osztrák-magyar határátkelőn, de odáig már nem jutott el.

Az ügyészség vádirata szerint a szerb férfi társával összesen 5000 eurónyi összeget - közel 1,9 millió forintot - kapott megbízójától azért, hogy embereket csempésszenek át az országon és végül ki a határon. Ehhez két autóval indultak el, de nem azért, mert annyi embert kellett átvinni.

Elöl ment egy felvezetőautó és mögötte érkezett egy másik, amiben embertelen körülmények között kaptak helyet az illegális határátlépők. A vádirat szerint összesen 2 afgán és 8 szír férfit zsúfoltak be az ötszemélyes autóba a sofőr mellé, így összesen 11-en utaztak.

A vádlott még Magyarországon, a déli határ közelében vette fel az embereket 2021. augusztus 9-én. A magyar rendőrök már augusztus 10-én fogták el a hátul haladó autót, amiben sokan utaztak.

Ellenőrizni szerették volna a gyanús szerb rendszámú autót, és megérzésük helyes volt. Addigra az utasok már hosszú órák óta összezsúfolva utaztak a kis beltérben.

Az illegális határátlépőket a jelenleg érvényben lévő jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határhoz. A szerb sofőrt ezzel szemben előállították és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Most a Sárvári Járási Ügyészség emelt vádat és fegyházbüntetést, illetve az országból való kiutasítást kérték a férfi ellen. Emellett a bűncselekmény elkövetésekor használt járművének elkobzását is indítványozzák.

A férfi ügyében a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. Ha elítélik embercsempészésért, akkor alapesetben 1-5, minősített esetben 5-15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Police.hu
Átadás előtt elvitte és összetörte a vadonatúj Ford Ranger Raptort a kereskedő Dél-Afrikában - VIDEÓ Hamilton: „Nem érdekel, ha nem nyerek több futamot, akkor is el fogom mondani a véleményemet”

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!