10 országot szelt át 24 óra alatt egy e-tron flotta

Közzétéve:
2019-08-31, 08:50

Az Audi elektromos autóival 1600 kilométert tettek meg.

Egy hosszútávú túrán tesztelték az Audi e-tron képességeit, melynek során 10 országot szeltek át 24 óra leforgása alatt. Kilenc újságíró három járművel indult útnak Szlovéniából, hogy Ausztria, Olaszország, Lichtenstein, Svájc, Franciaország, Németország, Luxemburg és Belgium érintésével végül megérkezzenek a hollandiai Amsterdamba.

2019-es Audi e-tron elölről

Az e-tron 55 Quattro modellek 150 kilowattos töltési lehetősége kifizetődőnek bizonyult, hiszen egyenáramú töltéssel 30 perc alatt a kapacitás 80 százalékát el tudták érni, mely egy ilyen nagy túra során előnyösnek mondható. Összesen hétszer álltak meg az akkumulátorokat felpumpálni az e-tron Charging Service hálózat egyes kútjainál.

„Elektromos járműveink kiválóan alkalmasak a hosszútávú utazásra, hiszen kényelmesek és hatékonyan bánnak az energiával. A túra nem csak azt bizonyította, hogy milyen hatótávval rendelkeznek az autók, hanem hogy milyen gyorsan és hatékonyan lehet azokat feltölteni.” mondta Hans-Joachim Rothenpieler, az Audi technikai fejlesztésekért felelős munkatársa.

2019-es Audi e-tron hátulról

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
Már gyártják az elektromos motorokat a Győri Audiban
2018. július 24.
Elindult az elektromos motorok sorozatgyártása az Audi győri üzemében, ezzel pedig jó esély van rá, hogy az elektromos autózás előretörésével is biztos legyen a magyar gyár jövője.

További hírek