105 ezer forint összegben büntetett 9 autóst a rendőrség a pesti éjszakában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-09-09, 10:42

20 forgalmi is ugrott a 2 napos akció során.

Múlt hét csütörtökön és pénteken 40 rendőr szállt rá a budapesti autósokra az éjszakai órákban, annak érdekében, hogy megakadályozzák az illegális gyorsulási versenyeket.

A rendőrök erősítést is kaptak, többek között 6 polgárőr és 4 közterület-felügyelő segítette a munkájukat. A járőrök szeptember 5-én és 6-án éjszaka 174 embert igazoltattak, 76 embert pedig megszondáztattak. Egy részeg sofőrt el is kaptak a járőrök, őt 30 ezer forintra büntették meg. A kétnapos akció során összesen 9 sofőr kapott helyszíni bírságot, összesen 105 ezer forint összegben.

Rendőrök ellenőriznek egy autót a budapesti éjszakában

A fakabátok 207 kocsit ellenőriztek csütörtökön és pénteken, 20 forgalmit pedig be is vontak, az érintett verdák engedély nélkül lettek átalakítva. Ezen kívül 3 autó esetében nem volt meg a kötelező felelősségbiztosítás, egy autó pedig nem rendelkezett forgalmi engedéllyel.

A rendőrség áprilisban és júliusban is tartott már egy nagyobb razziát Budapesten az illegális gyorsulási versenyek visszaszorításának érdekében, és a jövőben is várhatóak hasonló akciók a hatóság részéről.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek