144 000 autó visszahívását rendelte el az Audi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-07, 13:48

Ki kell javítani a kocsikban egy súlyos hibát.

Az amerikai nemzeti közlekedési hatóság jelentése szerint a Volkswagen Group of America utasítására az Audi visszahívott 144 092 autót az Egyesült Államokban. Erre azért volt szükség, mert az érintett járművek első utasoldali légzsák-érzékelőivel gond van.

2017-es Audi A4-es oldalról

A probléma az, hogy bizonyos helyzetekben az érzékelőrendszer meghibásodhat, ez pedig ahhoz vezethet, hogy nem ismeri fel az utasokat, és letiltja a légzsák működését. Ez pedig baleseteknél akár emberéletet is követelhet. A visszahívás az Audi S5-ösök és A5-ösök mellett néhány A4-es modellt is érint – valamennyi jármű 2016 és 2018 között lett legyártva. Kanadában további 26 ezer Audi juthat a visszahívás sorsára.

Az Audi azt állítja, nincs tudomása arról, hogy bárki is megsérült volna a programhiba miatt. A frissítést követően a sofőrök több figyelmeztetést is kapnak majd, ha probléma lesz az érzékelővel. Először is felvillan majd a műszerfalon a légzsákra figyelmeztető lámpa, másodsorban pedig egy figyelmeztető hang is felhívja majd a figyelmet a veszélyforrásra.

Az autós világ további híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.

További hírek