Leállítják az Audi TT gyártását?

Közzétéve:
2019-03-13, 10:43

Egyes hírek szerint a győri Audi ikonikus modelljének jövője veszélybe került

Már egy ideje szűkül a sportautók szegmense, ráadásul ebben a kategóriában is egyre nagyobb teret nyernek a hibrid és az elektromos meghajtással rendelkező járművek. Korábban olyan hírek kaptak szárnyra az Audi háza táján, hogy a TT sportkupé nem biztos, hogy sokáig gyártásban marad. A négykarikás gyártó ikonikus sportautóját több mint húsz éve, 1998 óta szerelik össze az Audi győri gyáregységében.

A TT négy és öthengeres motorokkal is készül, a kétszáz lovas 40 TFSI-től a 400 lóerős öthengeres turbómotorig bezárólag. Kupé és roadster kivitelben is elérhető, a quattro összkerék-hajtással pedig nagyon agilisan viselkedik az úton a kis sportautó.

2018-as Audi TT RS hátulról

„Nagyon jó kérdés, hogy gyártásban marad-e. Mindenképpen van jövő egy ikonikus Audi modellnek, ám az nem biztos, hogy a TT lesz. Nagyon vérzik a szívem, amikor erről kell beszélnem. Vannak tervben bizonyos modellek melyek a TT utódai lehetnek, még ha nem is közvetlenül” – nyilatkozta Bram Schot, az Audi vezetője a médiának.

Korábban olyan információkat is lehetett hallani, hogy a TT egy négyajtós liftback kivitelben élhet tovább, ám ezt sem erősítette még meg a gyártó. Az Audi is egyre nagyobb összegeket fordít az elektromobilitás fejlesztésére, így komoly átcsoportosításokra van szükség a gyártásfejlesztésben is. Napjainkban a TT-hez hasonló sportautók fejlesztésére már szinte egyetlen gyártónak sincs pénze, hiszen csak benzinmotorral már nagyon kevés modellt lehet kapni.

Schot hozzátette, amióta átvette a vezetést az Audinál, 27 százalékkal csökkentette a modellkínálat komplexitását. A típusokat és a motorokat is egyszerűsítették, ám még mindig sok lefaragni való van hátra. A TT ráncfelvarrott kiadása hamarosan a kereskedésekbe kerül, és várhatóan 2022-ig marad gyártásban. A modell győri gyártása nagy sikertörténet, 2013-ban már az ötszázezredik darab gördült le a futószalagról, 2016 óta pedig az új RS-modellt is itt szerelik össze.

Forrás:

További autós hírek

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Rosszul lett egy sofőr Floridában, az irányítás nélkül maradt Toyota hatalmasat repült. – szúrta ki a videót az origo. A…

Olvasónk, Csaba írt nekünk egy esetről, ami még november közepén történt az M0-ás autóút jobb pályáján, a 60-as km. után.…

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Kapcsolódó írások

 Audi R8 RWS, oldalnézet
2018. szeptember 28.
2020-ra már kapható lesz az Audi megújult csúcsmodellje
Audi TT 20 years limitált kiadás, oldalról fotózva
2018. december 05.
Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg a TT 2 évtizedes sikertörténete előtt.
Az új Audi TT – a ráncfelvarrott Hungarikum
2018. július 21.
Az Audi TT Coupé 1998-ban gurult le előszőr a győri gyártósorról, azóta pedig több mint 600 ezer példány készült el.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.