15 másodpercnyi friss infó érkezett a Mazda új elektromosáról

Közzétéve:
2019-10-16, 10:24

A korábbi bejelentés és elhintett részletek után most az új EV belteréből is kaptunk egy kis ízelítőt.

Nem régiben írtam nektek arról, hogy a Tokiói Autószalonra érkezik a Mazda első elektromos modellje. Nos, elnézést kell kérjek, hiszen hazudtam. Nem gondoltam ugyanis arra, hogy a 2-es 2012-es szériájából már létezett egy 100 db-os elektromos széria, amelyet kifejezetten önkormányzati célra, szolgálati autónak használtak belpiacon anno. Tehát helyesbítenék, érkezik a Mazda első tömeggyártásba szánt elektromosa.

A teljesítmény adatok után, most egy 15 másodperces videót mutatott be a japán gyártó, amelyben kiderül, hogy a beltér szellemisége szorosan kapcsolódik a külső designhoz és a hajtáslánchoz, ugyanis kizárólag fenntartható, újrahasznosított anyagokat használtak a kialakítás során. És még így is szép lesz, ebben biztos vagyok.

A kisfilm igen rövid, mégis felismerni vélek néhány részletet, mint pl. az újrahasznosított anyagokból szőtt üléshuzat, parafa felület, amiről egyelőre nem tudom eldönteni, hogy látható felület lesz, vagy csak felhasznált anyag, valamint a középkonzol egy részletét melyen megjelenik az automata váltó, és az infotainment tekergetője oldalról. Első blikkre maga a design nem sokat változik, a már bevált vonalakat rajzolták a mérnökök.

Mazda EV beltér, üléshuzat makrófotón

Az érkező elektromos teljesítményéről egy 142 lóerős elektromotor gondoskodik, melynek energiaellátását egy 35,5 kWh-ás akkupakk szolgáltatja. A várható hatótáv 240 km, a kivitel pedig majdhogynem megegyezik majd a CX-30 crossoverével. Természetesen a KODO, azaz a mozgás lelke designnyelv sem marad el, nem is csoda hiszen egy cipőnek is jól állna, nemhogy bármelyik autónak.

A gyártó úgy nyilatkozott, hogy az érkező elektromos belterével a nyitottságot próbálták erősíteni, valamint szokásosan a sofőr és az autó közötti kapcsolatot akarták a zsenialitás csúcsára vinni. Jinba Ittai ugyebár, erre is lenne egy kisebb összegem, hogy összejött nekik. Reméljük az összeszerelési minőség sem marad majd el a gyártótól megszokott színvonaltól.

Kapcsolódó írások

Egy jövőkép a 80-as évekből – Mazda MX-81 Aria
2018. június 30.
Egy kormánykerék nélküli autó, ami a legmeredekebb sci-fi filmekben is bátran szerepelhetne. Az MX-81-es egy reális jövőképnek számított a 80-as években!
Mazda MX-5 szezonnyitó 2019
2019. április 05.
Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett

További hírek