Jobb napokat is megélt már az a Ferrari Testarossa, amely 17 évig egy helyben álldogállt egy ház mellett Puerto Ricóban. A sportkocsit az a férfi kutatta fel, aki nemrég annak a Ferrari F40-esnek akadt a nyomára, amelyet egykor Szaddám Huszein fia birtokolt.

Ferrari Testarossa

A Ratarossa nevű Youtuber az eltökélt Ferrari rajongók táborát erősíti, neki sikerült rábukkannia az elhagyatott Testarossára Puerto Ricóban. A kocsinak ugyanaz a tulajdonosa, aki 17 évvel ezelőtt leparkolta a verdát az utcán, de valamilyen okból hosszú éveken át egyszer sem indította be az autócsoda motorját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ratarossa (@ratarossa) által megosztott bejegyzés,

A festék itt-ott már csúnyán lepergett a kocsiról, de az biztos, hogy nem veszett ügy a Testarossa, már ami a külcsínt illeti. Az autó tulajdonosa 30 ezer dollárért (8,7 millió forintért) eladta volna a kocsit, de Ratarossa elállt az üzlettől, mert a vételáron felül további költségei is lettek volna (például vámköltség), amit nem akart kifizetni az Egyesült Királyságban élő videós.

A Testarossa egy igazi legenda, a közel 10 000 darabszámban gyártott típus formája a Pininfarina főhadiszállásán született meg. Az elnevezés az 1957-es WSC győztes 250-es Testa Rossa versenyautótól származik, melynek jelentése vörös fej.