péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

20 híresség, aki versenyautóban csapatta – 1. rész

2020. szeptember 12. | 13:50

Színészek, sztárok, modellek, akik nem féltek kipróbálni magukat a sebesség határait feszegetve.

Az szinte mindenki számára nyilvánvaló, hogy a sok pénzt kereső sztárok egy jelentős része szeret drága és látványos autókat vásárolni, ám azt kevesen tudják, hogy sokan közülük kifejezetten jó sofőrök, akik néha a versenysportban is kipróbálják magukat. Íme azok a hírességek, akik szeretnek száguldani.

Tom Cruise

A hollywoodi sztárnak nem idegen a sebesség, hiszen kifejezetten merész dolgokat szokott bevállalni a filmek kedvéért. A Top Gun és a Mission Impossible sztárja nemrég tanult meg vadászgépet vezetni, és sok esetben még csak dublőrt se szokott kérni a forgatásokhoz. De vállalt ő már autós és motoros üldözéses jeleneteket is. Néhány SCCA versenyen is részt vett, továbbá a brit Top Gear című műsorban körrekordot is sikerült felállítania.

2011-ben aztán lehetősége nyílt a Red Bull Racing jóvoltából egy Forma-1-es autó vezetésére is, amikor David Couthard, 13-szoros F1-es futamgyőztes mutatta be neki, mit és hogyan kell egy ilyen bonyolult és elképesztő gyors autón csinálni. Az amerikai színész olyannyira elemében érezte magát, hogy a maximális sebessége 291 km/óra volt, ami csak 6 km/órával volt lassabb, mint Couthardé. Ezzel is bizonyította a háromszoros Golden Globe-díjas színész, hogy elég merész dolgokat tud bevállalni.

Emily Ratajkowski

A 29 éves angol-amerikai színésznő/modell folyamatosan a bulvársajtó célkeresztjében van. Most azonban nem egy díszes kifutón jelent meg, hanem a berlini Formula-E verseny helyszínén. Ezzel ő lett az első olyan női híresség, aki elektromos formula autót vezetett, ráadásul mivel a népszerűsítés volt a fő szempont, csaknem egymillió plusz kedvelőt hozott ezzel a sorozatnak.

James Garner

Egy újabb amerikai színész, aki ismerős lehet akár a Maverick sorozatból, de játszott együtt többek között Audrey Hepburn színésznővel is. Az autók és a sebesség közelébe 1966-ban került, amikor Graham Hill segítségével forgattak egy formula autós filmet. Hill azt mondta, nagyon jó sebessége van és tehetséges is, szerinte alkalmas lehet profi versenyzésre. Garner megalapította az American International Racers csapatot, amivel többek közt Daytonában és Le Mans-ban is versenyeztek. Három alkalommal ráadásul részt vett Indianapolis 500 futamon is, bár az igazi kedvence elvileg az off-road versenyzés volt. 

Tim Allen

A színész-humorista egy nagyon nagy autógyűjtő, akinek olyan járgányok állnak a garázsában, mint például a Shelby Cobra, vagy egy 1963-as Corvette. Már ez is egy olyan tény róla, amit kevesen tudnak, azt viszont talán még kevesebben, hogy egyszer ki is próbálta magát a versenyzésben. A ’90-es években a Saleen csapat színeiben többször is elindult a Daytonai 24 órás versenyen, melyek közül 1997-ben 80 autóból 58. helyen ért célba. 

Craig T. Nelson

Ismét egy amerikai színész, aki játszott többek között az Edző című sorozatban, de azóta is állandó tagja a hollywoodi színész társadalomnak. A sorozat forgatása idején ült elsőként egy 1991-es Toyota Pro volánja mögé egy versenyen, ahol kilencedik helyen végzett. A következő évben megalapította a Screaming Eagles Racing csapatot, amivel háromszor is indultak Daytonában, de egyszer se sikerült elérniük a célvonalig. A csapat utolsó szezonja 1997-ben volt.

Nick Mason

A Pink Floyd dobosa egy komoly kollekcióval rendelkezik, ami talán még durvább, mint Tim Allen gyűjteménye. Az ő garázsában gyakorlatilag a Ferrariktól kezdve a McLareneken át van Bugatti, Maserati és így tovább még sok-sok olyan jármű, ami több autókedvelő szívét megdobogtatná. Ha pedig versenyzésről van szó, azt is előszeretettel űzi, sőt, mind a mai napig szívesen ül a volán mögé, holott már közel sem fiatal. Többször is versenyzett Le Mans-ban és sokszor részt vett a Goodwood-i Sebességfesztiválon is.

Caitlyn Jenner

Miután akkor még Bruce Jenner néven nyert az 1976-os montreali olimpián, a sportoló gazdagabbá és híresebbé vált. Ezt követően autóversenyzésbe fogott, és megnyerte a Long Beach Grand Prix hétvégéjén a hírességek versenyét is, ezután 10 hónappal pedig ő is Daytonában próbált szerencsét, hogy aztán bekerüljön az autósportok körforgásába. A ’80-as évek végéig versenyzett, és egyszer Sebringben meg is tudta nyerni a kategóriáját.

Patrick Dempsey

A Grece Klinika sorozatból jól ismert színész szívéhez is nagyon közel áll a versenyzés. Sokan nem tudják, hogy 68 futamon részt vett és volt pilóta a Le Mans-i 24 órás versenyen is. Vezette már a biztonsági autót az Indianapolis 500 verseny oválpályáján, és szintén hatalmas autógyűjteménye van. Mercedes-Benz 280SE, Ferrari Daytona, 1982 Porsche 911 SC vagy Jaguar XK120. Mi a közös bennük? Mind ott áll Dempsey garázsában, sok más különleges járgánnyal együtt.

Michelle Rodriguez

A Halálos iramban sztárja, aki ennek a filmnek az első részével futott be 2001-ben. Viszont nem csak a filmben vezet nagyon jól, hanem azon kívül is. Évente többször is kihajt a versenypályára és futja a gyorsabbnál gyorsabb köröket, akár egy Ferrari 488 GTB-vel is. De szokott különböző élményprogramokon is részt venni. Többek között Mini Cooperrel is látható volt már egy vezetéstechnikai tréningen. Közben pedig a teljes stábbal készülnek a 2021-es Halálos iramban film kilencedik részének bemutatására.

Brian Johnson

Az AC/DC énekese nagyon nagy karriert futott be az együttessel, akikkel világhírűvé váltak és hatalmas turnékat tartottak, akár több százezer ember előtt. Brian Johnson emellett nagyon nagy autókedvelő és gyűjtő is egyben. Többször szerepelt a Top Gear című autós műsorban is, volt már saját autókiállítása is és versenyzett veterán autókkal Daytonában.

Ha érdekel, hogy a magyar hírességek garázsában milyen autók parkolnak, akkor nézd meg az alábbi videót.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg YouTube csatornánkon.

Eladó egy extrém kicsi, egyedi Honda N600-as Így teljes a kép: BMW M340i 2020 – Teszt és videó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!