2019. december 23. | 08:05

A vezetés közbeni mobilozás ellehetetlenítésével kapcsolatos törekvések is új lendületet kaptak.

A kettétépett forgalmik, és kamu vizsgák vége – érkezik a tuningadó

A hónap első napján alaposan megtréfáltuk olvasóinkat, elsején csak és kizárólag álhíreket jelentettünk meg. A tréfálkozás néha igen erősre sikeredett, Adri tuningadós cikke jó néhányatoknál alaposan kiverte a biztosítékot.

Ennyi volt, az EU ellehetetleníti a száguldozást 2022-től

Az viszont már nem volt tréfa, amit a hónap közepén az Európai Parlament jóváhagyott. Az újonnan eladásra kerül autókban a tervek szerint 2022-től egy sor biztonsági technológia gyári beszerelése kötelező lesz.

Megszűnhet a kártya alapú jogosítvány!

Egy napra rá a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, mely szerint több eljárásban vezetnék be az elektronikus alapon történő ügyintézést és adattárolást. Ennek a csomagnak a részeként felvetődött, hogy megszűnne a fizikai jogosítvány, ám ez felvetett néhány aggályt.

Vége a vezetés közbeni mobilozásnak?

Pár nappal később jött az újabb érdekes technológiai vívmány, melyet a The Sun hozott le, majd a magyar sajtó nagy tempóval át is vette. Az Egyesült Királyságban elkezdtek tesztelni egy technológiát, amely azt hívatott figyelni, hogy a sofőr használ-e kézben tartott mobiltelefont vezetés közben.

Milyen használtautót tudsz venni, ha Te nyerted a lottó ötöst?

Miután az ötöslottón egy szerencsés játékosnak telitalálata lett, kapóra jött egy elemzés, hogy milyen használt autót lehetne venni a nyereményből.

13 autó elérhető áron azoknak, akik most kóstolnak bele a vezetés örömébe

Egy fokkal komolyabb hangvételű cikkben Ádám azt taglalta, milyen elérhető árú autót tud venni egy friss jogsis.

TOP 10 legvagányabb háromüléses autó

Zsolti is az előző két íráshoz hasonló vonalon indult el, ő a legzorallabb háromüléses járgányokat gyűjtötte egy csokorba.

Vicces, őszinte Chevrolet Lacetti hirdetés - amikor a tulaj maga alkuszik

Felkerült internetre egy őszinte használtautó hirdetés. Amilyen sebesen terjedt el a poszt a közösségi oldalakon, olyan gyorsan el is kelt a négykerekű.

13 autópályára kiborult dolog

Hajdu Balázs őrült gyűjteményt tallózott össze az internet legsötétebb bugyraiból, méghozzá az autópályákra kiborult furcsa dolgok témakörében.

10 F1-es rekord, melyeket – valószínűleg – nem lehet megdönteni

A legjobb áprilisi cikkek sorát zárja egy Forma-1-es rekordokat boncolgató írás, melyben tíz megdönthetetlennek tűnő csúcs szerepel. A megdönthetetlenséget mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az azóta véget ért szezon után is él mind a 10 rekord.