2020. szeptember 11. | 15:55

Sejtelmes képet mutatott be az olasz márka az új generációról. Lesznek meglepetések, az egészen biztos.

Az új MC20 bemutatóján lebegtette be az olasz márka egyetlen kép erejéig a GranTurismo típus új változatát, amire még egy évet biztosan kell várnunk. A Maserati 2024-ig 13 új modellt szeretne bemutatni, a döntéshez hűen pedig majd jönnek is az újabbnál újabb darabok.

Az új GranTurismo jövevényről egyelőre nagyon keveset tudni, de az előzetes kép alapján a formája biztosan nagyon hasonló lesz a régi modellhez. Ennek ellenére az biztos, hogy a fényszórókat és a hátsó lámpákat újratervezik, ami nagyon hasonló lehet az MC20-as modelléhez.

Az első generációs GranTurismo modell gyártása tavaly év végén, nem kevesebb mint 12 év után zárult le. Az első változatot eredetileg egy 4,2 literes, V8-as motorral szerelték fel, amelyet a Maserati a Ferrarival karöltve fejlesztett ki. Ez egy 405 lóerős motor volt, ami 5,2 másodperc alatt gyorsította az autót 0-ról 100 km/órás sebességre. Ekkor még a Ferrari volt a többségi tulajdonos a márka felett. Tulajdonrészét azonban eladta a Fiat-csoportnak, közvetlenül azután, hogy kijöttek a közös GranTurismo típussal. Ezután jött ki a California, ami gyakorlatilag majdnem ugyanaz lett, kisebb módosításokkal.

A típus viszont tovább tudott élni, sőt, egy sikerszéria lett. Változás biztosan lesz, hiszen a Maserati a jövőben egyre inkább az elektromos meghajtásra és a hibrid rendszerekre összpontosítana, így az is elképzelhető, hogy a 2021-es modellben is lesz elektromos rendszer.

Viszont nem ez volt az egyetlen olyan típus, amelyet belengetett az olasz márka, hiszen a Grecale névre keresztelt SUV is fejlesztés alatt áll, ami nagyon hasonló lesz az Alfa Romeo Stelvióhoz.

Ha kíváncsi vagy a Maserati GranTurismo tesztünkre, akkor nézd meg alábbi videónkat.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg saját Youtube csatornánkon.