2021-ben jöhet az új Maserati GranTurismo

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-11, 13:55

Sejtelmes képet mutatott be az olasz márka az új generációról. Lesznek meglepetések, az egészen biztos.

Az új MC20 bemutatóján lebegtette be az olasz márka egyetlen kép erejéig a GranTurismo típus új változatát, amire még egy évet biztosan kell várnunk. A Maserati 2024-ig 13 új modellt szeretne bemutatni, a döntéshez hűen pedig majd jönnek is az újabbnál újabb darabok.

Maserati 2021-es modell bejelentése, oldalról

Az új GranTurismo jövevényről egyelőre nagyon keveset tudni, de az előzetes kép alapján a formája biztosan nagyon hasonló lesz a régi modellhez. Ennek ellenére az biztos, hogy a fényszórókat és a hátsó lámpákat újratervezik, ami nagyon hasonló lehet az MC20-as modelléhez.

Az első generációs GranTurismo modell gyártása tavaly év végén, nem kevesebb mint 12 év után zárult le. Az első változatot eredetileg egy 4,2 literes, V8-as motorral szerelték fel, amelyet a Maserati a Ferrarival karöltve fejlesztett ki. Ez egy 405 lóerős motor volt, ami 5,2 másodperc alatt gyorsította az autót 0-ról 100 km/órás sebességre. Ekkor még a Ferrari volt a többségi tulajdonos a márka felett. Tulajdonrészét azonban eladta a Fiat-csoportnak, közvetlenül azután, hogy kijöttek a közös GranTurismo típussal. Ezután jött ki a California, ami gyakorlatilag majdnem ugyanaz lett, kisebb módosításokkal.

Maserati GranTurismo egy lejtőn, félig hátulról
Ilyen a jelenlegi kifutó GranTurismo

A típus viszont tovább tudott élni, sőt, egy sikerszéria lett. Változás biztosan lesz, hiszen a Maserati a jövőben egyre inkább az elektromos meghajtásra és a hibrid rendszerekre összpontosítana, így az is elképzelhető, hogy a 2021-es modellben is lesz elektromos rendszer.

Viszont nem ez volt az egyetlen olyan típus, amelyet belengetett az olasz márka, hiszen a Grecale névre keresztelt SUV is fejlesztés alatt áll, ami nagyon hasonló lesz az Alfa Romeo Stelvióhoz.

Ha kíváncsi vagy a Maserati GranTurismo tesztünkre, akkor nézd meg alábbi videónkat.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg saját Youtube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

2019. március 05.
A 2019-es Genfi Autószalon első sajtónapján csorgattam a nyálamat rendesen, mondjuk volt is mire...
12 autó, amire érdemes várnod 2018-ban!
2017. december 12.
A 2017-es év számos kívánatos autóval ajándékozta meg a közönséget. Ne félj, 2018-ban is megjelennek modellek, amelyeket még az unokáid is ismerni fognak, itt a 12 legmenőbb közülük!

További hírek