2019. március 26. | 14:06

Az F-Pace, E-Pace és I-Pace után a J-Pace lesz a soron következő. A hírek szerint az új SUV egyike lesz a márka azon modelljeinek, melyek a vadonatúj MLA-architektúrára épülnek.

A Jaguar Land Rover-fejlesztette újdonsült platform kapcsán szinte biztos, hogy a vállalat minden szériájánál bevezetésre kerül az MLA platform 2025-ig bezárólag. A padlólemez full alumíniumból készül, rugalmasabb lesz és jelentős súlycsökkenést fog eredményezni a jelenleg használt D7 és D8-as architektúrákhoz képest.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A márka negyedik, szemet gyönyörködtető szabadidő-autóját az E-Pace és F-Pace fölé lesz érdemes rangsorolni. Az új MLA-platform a hagyományos benzines és dízeles változatok mellet képes a hibrid és elektromos hajtásláncok befogadására is. A Jaguar J-Pace esetében számos előnyt hordoz magában a hátsó tengely elektromosan történő meghajtása, hiszen annak következtében, hogy a mechanikus kapcsolat létrejöttét a hátsó tengelyen- és kerekeknél oldották meg, több hely biztosítható az elektromos akkumulátorok elhelyezésére. Ez az utastérre is igaz, mivel a hagyományos középső alagutak megszűnésével, illetve eltűnésével tágasabb beltéri adottságokkal rendelkezhet a jármű.

A 2021-ben érkező J-Pace alapkivitele plug-in hibrid formátumban lesz elérhető, melyhez a Jaguar Land Rover mérnökei a négyhengeres, benzines Ingenium turbómotort fogják társítani. Az SUV 4,9 méter hosszúnak ígérkezik, lapos padlólemezének köszönhetően pedig egyaránt bőséges helyet kínál a beltér és az utastér, utóbbi összesen 650 liternyi rakodóteret. Egyelőre nem érkeztek hivatalos információk a J-Pace tisztán elektromos hatótávjáról, viszont kedvező feltételek tekintetében a 80 km a csupán a minimum lehet!

A közelmúltban ráncfelvarráson áteső Jaguar XE-hez hasonlóan a J-Pace enteriőrjébe is OLED kijelzőket terveznek szerelni annak érdekében, hogy a kabin minőségét a lehető legmagasabb szintekre emeljék, illetve, hogy célba vegyék a nagyokat, a nagy németeket!

Mint ahogyan minden autógyártó, a Jaguar Land Rover is tisztában van azzal, hogy az elkövetkezendőkben jelentős mértékben csökkenteniük kell járműveik átlag üzemanyag-fogyasztását, valamint károsanyag-kibocsátási értékeiket, a fokozott előírásoknak megfelelően.