2021. október 22. | 11:47

A legsportosabb 1-es BMW motorhangját is módosították.

A BMW 1-es szériájának legsportosabb változata számos apróbb frissítésen esett át annak érdekében, hogy versenyben maradjon, amíg megérkezik az 1-es széria jelentősebb ráncfelvarrása. Erre várhatóan 2022-ben kerül majd sor.

A mostani frissítés részeként az M135i xDrive alváza és futóműve is olyan változásokon esett át, amelyeket a versenypályákon szerzett tapasztalatok inspiráltak. Egyúttal átdolgozták a motor hangját, a vásárlók pedig új színek közül választhatják ki autójuk fényezését.

A német mérnökök az első és hátsó futóművet is módosították, áthangolták a rugókat, a lengéscsillapítókat, valamint a kerekek dőlésszögén is finomítottak. A BMW szerint a változásoknak köszönhetően jelentősen javult a modell kezelhetősége és sportosabban reagál a kormánymozdulatokra.

Az M135i meghajtásáról továbbra is egy 2,0 literes, turbófeltöltős sornégyes gondoskodik. Bár a motorhoz nem nyúltak, a hangján azért módosítottak kicsit, hogy még karakteresebb akusztikával rendelkezzen.

A teljesítményadatok nem változtak, a modell 306 lóerő és 450 newtonméter leadására képes. Ennek köszönhetően 4,8 másodperces 0-100-as sprintidővel rendelkezik, a végsebessége pedig 250 kilométer/óra. Az M Sport fékek, 18 colos könnyűfém felnik, valamint az LSD is az alapfelszereltség részét képezi.

Az M135i utastere is változatlan maradt, ám ami a külsőt illeti, mostantól kibővített színpalettából válogathatunk. Elérhetővé vált a Sao Paulo sárga, a Frozen Orange, valamint a Frozen Pure Grey árnyalat is.

Hogy mennyit kell majd fizetni a frissített modellért, a bajor gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra. A várakozások szerint azonban a változtatások nem befolyásolják az M135i alapárát, ami továbbra is 17,9 millió forintról indul.