2,5 millió kilométer eredeti motorral és váltóval? Igen, lehetséges!

Közzétéve:
2020-01-25, 15:44

Egy 2000-es Ford Super Duty napi szinten teljesít szolgálatot az Egyesült Államokban.

Társszerző: Hajdu Balázs

Számos történet kering olyan 1 millió kilométer felett futott autókról, melyek még mindig használatban állnak, ám ezen járművek többségén szinte már mindent kicseréltek, amit csak lehetett Akadnak azonban olyan hősök is, melyekben még az eredeti alkatrészek dolgoznak. Közéjük tartozik ez a 2000-es Ford Super Duty, mely gyári motorral és váltóval üzemel.

A járgány büszke tulajdonosa John Freeland, egy 80 éves texasi férfi, aki napi szinten használja a több mint 2 millió kilométert futott járművét. Ennyi idő és megtett távolság után természetesen ki kellett cserélni pár alkatrészt, ám a 7,3 literes, V8-as dízel és a manuális váltó még mindig az eredeti. Nem tévedés, ebben a Super Dutyban kéziváltó dolgozik, mely nemrég kapott új kuplungszettet és tengelykapcsoló nyomólemezt.

Freeland áruszállító sofőrként tevékenykedett, és papír alapon vezette, hogy merre járt, mennyi üzemanyagot használt el, hol volt, amikor elérte a 2 millió kilométeres határt. Biztosan tudna érdekes történeteket mesélni egy autó karbantartásáról. Az ő járgánya bizonyíték arra, hogy eredeti alkatrészekkel is messzire lehet jutni.

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek