2500 milliárd forintot különít el a kormány útfejlesztésekre

Tóth Balázs
Közzétéve:
2018-12-24, 15:04

Az egyik fő cél, hogy minden autópálya érjen el a határig

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Berettyóújfaluban, az M35-ös autópálya befejező, az M4-es autóálya első szakaszának átadásának alkalmával kijelentette, hogy a fő célok között szerepel, hogy minden megyeszékhelyet meg lehessen közelíteni gyorsforgalmi úton, valamint az, hogy minden autópálya az országhatárig érjen.

Egy éve került átadásra az M35-ös autópálya Mikepércsig tartó szakasza. Azóta az M35-ös autópálya teljes hossza elkészült Berettyóújfaluig, valamint az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki közötti szakaszának első üteme. A terv az, hogy 2020-ra elérjen az országhatárig az M4-es.

A Magyarországon keresztülhaladó Via Kárpátia útvonal hazai szakaszának is meg vannak a tervei. Ez a nyomvonal Balti tengert köti majd össze a Fekete tengerrel. A magyarországi útszakasz 2021-re készülhet el.

A Via Kárpátia tervezett útvonala
A Via Kárpátia tervezett útvonala

A 23 kilométer hosszú két pályaszakasz 62 millárd forintos európai uniós forrással, a magyar állam társfinanszírozásával jött létre, mondta el Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette, 2013-ban adtak át ilyen hosszú új autópálya-szakszt. Az új pályaszakaszokat csütörtökön adták át, így azok az ünnepek alatt már használhatók.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Újabb forgalmi változás az M0-án
2018. szeptember 14.
Újabb átalakítás várható az M0-ás déli részén. A forgalmat akarják gyorsítani, amihez változtatni kell, a munkálatok során 1-1 sávban fog haladni a közlekedés.
Útmunkálatokat jelző tábla
2018. december 27.
A 2018-as év végén módosították a 2019-ben építendő autó-és kerékpárutak listáját

További hírek