csütörtök - 2022. October 06.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

270-es tempónál durrant szét a hátsó gumija egy Dodge Challengernek

A Hellcat sofőrje valahogy megfogta az autót, ezért nem sérült meg súlyosan.

A kanadai rendőrség elfogta azt a gyorshajtót, aki Ontario tartományban a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett. A férfi egy Dodge Challengerrel száguldozott, de megállásra kényszerült, mert 270-es tempónál váratlanul szétdurrant a Dodge Challenger SRT Hellcat egyik hátsó abroncsa.

A rendőrök szombat kora reggel lettek figyelmesek a Challengerre, amely menet közben az általa érintett útszakaszon jócskán átlépte a 110km/h-s sebességhatárt, a traffipax mérése szerint 271-gyel repesztett a kocsi sofőrje.

A rendőrök a Dodge nyomába eredtek, és hamarosan utol is érték azt, mert a Challenger jobb hátsó gumija egyszerűen szétdurrant nem sokkal azután, hogy elhajtott az egyenruhások mellett. A sofőr bravúros módon megfogta a kocsit a durrdefekt után, így nem szenvedett hatalmas balesetet (igazából csak az autó hátulja sérült meg valamennyire, a hátsó lökhárító egy része például lejött a helyéről), de nyilván nem tudott tovább menni. Lehetséges, hogy a járőrök nem érték volna utol őt, ha nem durran szét az egyik abroncs. A rendőrség 7 napra bevonta a férfi jogosítványát, akit pénzbüntetésben is részesítettek, szóval mondhajtuk, hogy viszonylag olcsón megúszta a dolgot.

Ezzel együtt is furcsa a dolog, mert a Hellcat végsebessége 320 km/h körül mocorog, szóval a 270-es tempót elvileg simán ki kellett volna bírnia a guminak. Nem elképzelhetetlen, hogy a sofőr eltalált valamilyen tárgyat az úton, és azzal nem tudott megbírkozni az abroncs ilyen sebesség mellett.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!