szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
enyhe intenzitású zápor
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

30 katalizátort lopott el a vas megyei férfi, de az utolsó kettőt már nem sikerült

2022. november 21. | 11:04

A férfinak elég súlyos mennyiségű bűntett és vétség van a számláján.

Egy 34 éves férfit fogott el november közepén a rendőrség, aki a gyanú szerint Szombathelyen és környékén 30 esetben lopott el katalizátort parkoló autók alól. A férfi lakásán házkutatást tartottak, ahol a kipufogóalkatrészek egy részét és a leszedésükhöz szükséges eszközöket is megtalálták, ezeket a rendőrség lefoglalta.

Jellemzően lakótelepek parkolóiban, külvárosi részeken és a város vonzáskörzetében dolgozott, amíg el nem kapták. Nem csak a lopás, de az autókban keletkezett kár, tehát rongálás miatt is felelhet majd a jövőben.

A férfit első körben 24 rendbeli lopás bűntette, 6 rendbeli lopás vétsége miatt és végül 2 rendbeli lopás bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mivel az utolsó két alkalommal nem sikerült eltulajdonítania a katalizátorokat. A rendőrség előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására.

Police.hu
Útadót fizetnek majd az elektromosautó-tulajok 2025-től az Egyesült Királyságban Egy tanulmány szerint 40 százalékkal csökkenne a balesetek száma, ha minden autóban lenne automata vészfékasszisztens

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!