320 km/órás sebességet próbálnak kicsikarni egy 40 éves Aston Martin Bulldogból

Közzétéve:
2021-01-08, 14:33

300-as tempó fölé eljutni ma már nem nagy ügy, 40 évvel ezelőtt azonban más világ volt.

Az Aston Martin Bulldogot Williams Towns tervezte 1980-ban. Az eredeti koncepció szerint 320 km/h lett volna a végsebessége, ám Victor Gauntlett elnök halálra ítélte a projektet. Most azonban az ő fia, Richard Gauntlett felügyeli a Bulldog helyreállítási folyamatát, a konkrét munkálatokat pedig a Classic Motor Cars végzi majd. A művelet célja, hogy megadják a Bulldognak, ami jár neki.

„Az autó helyreállítása jelenleg is zajlik, az év végén pedig megpróbáljuk elérni a mágikus 320 km/órás sebességet. A projekt kritikus pontja a megfelelő sofőr kiválasztása volt. Olyan emberre van szükség, akit a beállításokhoz és a teszteléshez is lehet alkalmazni” - árulta el Richard Gauntlett.

Aston Martin Bulldog

A pilóta az a Darren Turner lesz, aki az elmúlt 15 évben az Aston Martin gyári csapatának színeiben versenyzett Le Mans-ban.

„Az Aston Martinnál már korábban is hallottam a Bulldog legendájáról. Amikor a 320 km/órás sebességről szóló hírek szárnyra kaptak, nagyon menő dolognak éreztem a kezdeményezést. Hatalmas megtiszteltetés, hogy szerepet kaptam a projektben, nem kellett kétszer megkérdezniük, vállalom-e a feladatot” - mondta Turner.

A figyelemreméltó kísérlet pontos időpontját egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az autó tulajdonosa mindenesetre azt tervezi, hogy világ körüli útra vissza a Bulldogot a 320 km/órás sebesség elérését követően.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek