hétfő - 2023. március 27.
7 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

350 000 forint Covid-bónuszban részesülnek az Audi Hungaria dolgozói

2021. április 23. | 13:06

Az Audi győri üzeme közel 12 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Sikerrel zárult a munkavállalói és a munkáltatói oldal képviselői által folytatott tárgyalássorozat, így az Audi Hungaria munkatársai egyszeri juttatásként bruttó 350 ezer forint Covid-bónuszban részesülnek. Az Audi Hungaria Zrt. az Audi Hungaria Független Szakszervezet kezdeményezésére ült tárgyalóasztalhoz.

A bónusz összegéről néhány nap alatt megegyeztek a felek, a plusz anyagi juttatás a 2020. április 1-jétől 2021. március 31-ig tartó időszakra vonatkozik. A dolgozók május elején kapják meg a bruttó 350 000 forintot. A Telex úgy tudja, hogy szinte valamennyi aktív munkatárs megkapja ezt az összeget. Az Audi győri üzeme közel 12 ezer munkavállalót foglalkoztat.

„A koronavírus okozta, eddig nem tapasztalt kihívásokkal teli környezetben munkatársaink kiválóan helytálltak, és munkájukat példaértékű elkötelezettséggel végezték, ezzel jelentősen hozzájárultak vállalatunk eredményességéhez az elmúlt időszakban. Nagy öröm számomra, hogy a munkavállalói képviselettel együtt sikerült egy rendkívül konstruktív tárgyalássorozatot követően megállapodnunk egy olyan juttatás kifizetésében, mely munkatársaink hozzáállásának és teljesítményének méltó módon való elismerését biztosítja. A nagyon rövid idő alatt elért konszenzus újabb bizonyítéka a munkavállalói és a munkáltatói oldal egymást erősítő együttműködésének” – jelentette ki a megállapodás megszületését követően dr. Knáb Erzsébet személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag.

Horváth Zoltán, az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese így nyilatkozott a megegyezésről:

„Az elmúlt év során olyan még soha nem látott nehézségekkel kellett szembenéznünk, amelyek teljesen megváltoztatták az addigi életünket a magánéletben és a munkában egyaránt. A világjárvány extra kihívások elé állította tagjainkat, munkatársainkat, akik példátlan hozzáállással, lojalitással és erőn felüli kitartással bizonyították, hogy ezekben a nehéz időkben is helytállnak. Ezért az AHFSZ fontosnak tartotta, hogy elismerésben részesüljenek munkatársaink. A vállalatvezetéssel sikerült rövid idő alatt megállapodnunk, az együttműködést szeretnénk ezúton megköszönni. A teljes elnökség nevében kívánok jó egészséget és kitartást mindenkinek!”

A Hungaroring vezetése nézők előtt rendezné az idei F1-es Magyar Nagydíjat Ezt tudja a hibrid hajtáslánccal szerelt új Honda HR-V

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!