2022. június 07. | 16:30

Fokozott közúti jelenléttel végzik a munkavégzést a közutasok

Minden évszaknak van sajátossága, ami a közúti közlekedést befolyásolja. A nyári időszakban sem lesz felhőtlen az autósok élete, ezért különösen a következő hetekben érdemes lesz használni a Waze-t.

A napos-esős időszakban gyorsan növő növényzet miatt a Magyar Közút munkatársai folyamatosan dolgoznak a közutak biztonságos közlekedésre alkalmas állapotának megőrzéséért, amit 1884 munkagéppel és kézi eszközökkel végeznek. A tavalyi évben 430 ezer munkaórát fordítottak az út menti kaszálásra, ami több mint 8 milliárd forint ráfordítást jelentett.

Mivel a munkavégzés helyszíne folyamatosan változik, a társaság a gyorsforgalmi utakon és szükséges helyeken a mellékutakon is előjelző autókkal és digitális jelzőképekel hívja fel a közlekedők figyelmét a veszélyre. A Magyar Közút munkatársai az autósok türelmét és fokozott figyelmét kéri a munkavégzést végző kollégáik és a közlekedők biztonsága érdekében.

A zavartalan közlekedés érdekében ajánlott használni a Waze navigációs alkalmazást vagy tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.