2021. október 04. | 11:48

Nem vagyunk már messze az 500 forintos átlagáraktól.

Szerdán tovább emelkednek az üzemanyagárak a magyar kutakon, nem is kevéssel: a benzin átlagára bruttó 8 forinttal emelkedik, a gázolaj átlagára pedig bruttó 6 forinttal kerül majd többe a hét közepétől.

Múlt héten komoly árváltozások realizálódtak a hazai töltőállomásokon, a benzin 10, míg a gázolaj átlagára 17 forinttal emelkedett pár nap leforgása alatt. Az olaj iránt továbbra is nő a kereslet a nemzetközi piacon, így a Brent olaj hordónkénti ára folyamatosan emelkedik. A változás mértéke viszont nem volt számottevő az elmúlt napokban, a forint sem gyengült sokat a dollárhoz képest, a szakértők előzetesen nem is számítottak ekkora áremelésre.

Bosszantó a dolog, már korábban is jeleztük, ha ez így megy tovább, sokan tényleg átnyergelhetnek a tömegközlekedésre. Az államnak egyelőre nem érdeke kívülről beavatkozni az árképzési stratégiába, 6-700 forintos benzinárnál viszont már más lehet a helyzet. A tendenciákat látva nem kizárt, hogy valamikor elérjük ezt a lélektani határvonalat. 2021. október 6-tól az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 473 Ft/liter 
  • Gázolaj: 484 Ft/liter