péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

50 helyett 126 km/h-val mértek be egy BMW-t egy magyar faluban

2023. február 25. | 14:32

Zala Vármegyében készült a drága fénykép.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen mérik a járművek sebességét a vármegye területén. Ezekre az akciókra a közlekedésbiztonság javítása érdekében kerítenek sort.

Február 20-án 13:52-kor egy BMW közlekedett Borsfán, a Zrínyi utcában a megengedett legnagyobb sebesség két és félszeresével. A rendőrségi fotón látható, hogy lakott területen száguldozott a felelőtlen sofőr.

Az autó üzembentartója komoly bírságot kapott az eset miatt. Részére 200 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki.

Borsfán mérték be 126 km/h-val ezt a BMW-t | Fotó: Police.hu

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázattal jár. Kiemelik, hogy a nagyobb tempó jóval hosszabb fékúttal is jár.

Kérik az autósokat, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Aki nem így tesz, az nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyezteti.

A napokban több olyan tragikus is történt, amelyért részben a gyorshajtás tehető felelőssé. Budapest ezért lépett, és négy új állandó sebességmérőt helyeznek ki a fővárosban.

Vitézy Dávid volt közlekedésért felelős államtitkár szerint olyan forgalomfigyelő rendszerrel kellene felvértezni Budapest egészét, mint ami New Yorkban van. Ennek azonban horribilisek a költségei, így egyelőre kis lépésekkel haladnak a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében a szakemberek.

Police.hu
Akár Kiss Norbival is összefuthatsz a közelgő AMTS-en! Tragédia: életét vesztette a Magyar Közút munkatársa, aki vadbalesetet szenvedett a 76-os főúton

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!