2023. május 27. | 13:58

A nyár elejével indul a BKV toborzókampánya.

2023. június 1-je és augusztus 31-e között bruttó 500-500 ezer forintot fizet a fővárosi az autóbusz- és trolibuszvezetőknek és az őket ajánló BKV-s kollégáknak is, írja közleményében a BKV.

Komoly hiány van autóbuszvezetőkből Európa szerte, ami Magyarországon is létező jelenség. Erre reagál a BKV a toborzókampánnyal és az extra jutalommal. A bónusz feltétele, hogy az újonnan BKV alkalmazásába kerülő kollégának legalább fél évig a vállalatnál kell maradnia főállásban.

E pillanatban 2000 autóbuszvezető és 280 trolibuszvezető dolgozik a BKV-nál. Az ő átlagos bruttó keresetük 730 ezer forint. Hiába azonban az emelkedő fizetés, a vállalatnál súlyos sofőrhiány van.

A BKV nyílt célja az, hogy új járművezetők mellett bevonzzák a tapasztalt sofőröket is. A bónusszal szeretnék elérni, hogy alkalmazottaik csábítsák át a jelenleg máshol tevékenykedő járművezetőket.

A buszvezetéshez szükséges D kategóriás jogosítvány megléte nem feltétel. Sőt, ők is megkapják a bónuszt. A BKK megállás nélkül indít képzéseket C kategóriás jogosítvánnyal rendelkező jelentkezők számára.

Ők már a tanfolyam ideje alatt is a BKV munkatársainak számítanak. Megkapják munkabérüket az oktatás ideje alatt is, és sikeres vizsgánként, összesen négyszer bruttó 150 ezer forint bónuszban részesülnek.

A BKV hangsúlyozza, hogy B kategóriás jogosítvánnyal is várják a jelentkezőket. Az ő képzésükben ugyancsak partner lesz a BKV.

A jelentkezésnek nem feltétele a budapesti lakhely. Támogatják a munkába járást, a távolabbi településen élőket pedig jutányos áron tudják elhelyezni munkásszállón. Férfiak és nők jelentkezését egyaránt várja a vállalat.

Depositphotos