510 lóerővel és összkerék-meghajtással érkezik az új BMW M3

Közzétéve:
2019-08-07, 09:50

Kétféle specifikációval érkezik majd a Frankfurti Autószalonon debütáló új M3.

Markus Flasch, a BMW M divíziójának első embere megerősített néhány információt a BMW M3-mal kapcsolatban, amit G80 néven emlegetnek és a 2021-es M4-es mellett kap helyet a palettában.

Az M részleg vezetőjével nemrég a CAR magazin készített egy interjút, ahol elmondta, hogy az érkező modell kasztniját egy 3 literes, hathengeres ikerturbós erőforrás mozgatja majd amely S58-as kódnévre lett keresztelve. Mivel kevesen vannak tisztában a bajor gyártó motorpalettájával ezért megközelítem másképp. Ez az egység található majd az X3 M-ben és az X4 M-ben is.

Az álcafóliás új BMW M3

Az alap modell kétféle csomagban lesz elérhető, 480 vagy 510 lóerős kivitel lesz belőle, amelyeknek az erőátvitele hasonlít az M5-ben találhatóhoz. Tehát normál esetben összkerekes, de egy veretős szerpentinre kerülnél átválthatod hátsókerekesre is.

Az álcafóliás új M3 hátulról

Ezen kívül kérhető csak össz, illetve kizárólag hátsókerék meghajtással és elektronikus difi zárral is. Ezek a változatok nem tudnak majd többet 450 lóerőnél, viszont manuális váltóval kombinálják. Utóbbi azoknak kedvezhet, akik szeretik kezükben tartani az irányítást és nem akarnak az elektronikára támaszkodni, ami az erőátviteli rendszert illeti. Szóval igazi kompromisszum mentes élményautózásra való méregzsák lesz, ami teljesítmény tekintetében  utoléri a Mercedes-AMG C63-at és az Audi RS4-et. Sőt méltó ellenfele lehet mindkét modellnek.

Az autós világ további híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be

További hírek