703 km/h-val mértek be egy Ford Focust Olaszországban

Frissítve:
2020-07-09, 17:27

A rendőrség nem teketóriázott, kiosztotta a csekket és a büntetőpontokat.

Autósként nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor gyorshajtási bírságról szóló levelet hoz a postás. Akkor azonban fennakad az ember szemöldöke, ha sebességmérő kamera által készített fényképen 703 km/h olvasható. Ilyen kellemetlen meglepetésben részesült az a sofőr, akit az olaszországi Offagna környékén mértek be tévesen. A sebességhatár azon a területen 70 km/h, a Ford Focus a kamera szerint ennek tízszeresével száguldott.

száguldó autók

Az autóban természetesen nincs ekkora teljesítmény, a legújabb EcoBoost motor 280 lóerős, ám a Focus végsebessége 250 km/h. A hiba ugyan a mérőeszközben keresendő, ám a rendőrség nem akadt fenn a szokatlan számok láttán, és egy 300 ezer forintnak megfelelő összegű bírságot küldött a „vétkesnek”, valamint 10 büntetőpontot is beírtak a sofőr jogosítványába.

Mivel jogtalan, és egyben jelentős összegű bírságról van szó, Giovanni Strologo, a helyi közlekedési bizottság szóvivője további lépéseket javasolt az autós számára. A szakértő meglepő módon azt tanácsolta, hogy a vétlen sofőr fogadja el a büntetést, és fellebbezzen kompenzációért.

Neked mi lenne az első reakciód, ha egy ilyen csekket és fotót kapnál Szombathelyről?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az új 2018-as Ford Focus: az első hivatalos képek
2018. január 07.
A következő generációs Focus hamarosan megérkezik. A hivatalos teaserek már napvilágot láttak, melyek már láttatni engedik a részleteket.
Ford Focus ST 2019
2019. február 19.
Újult külsővel és még soha nem látott teljesítménnyel érkezik a vadonatúj Ford Focus ST

További hírek