Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

703 km/h-val mértek be egy Ford Focust Olaszországban

2014. április 04. | 12:05

A rendőrség nem teketóriázott, kiosztotta a csekket és a büntetőpontokat.

Autósként nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor gyorshajtási bírságról szóló levelet hoz a postás. Akkor azonban fennakad az ember szemöldöke, ha sebességmérő kamera által készített fényképen 703 km/h olvasható. Ilyen kellemetlen meglepetésben részesült az a sofőr, akit az olaszországi Offagna környékén mértek be tévesen. A sebességhatár azon a területen 70 km/h, a Ford Focus a kamera szerint ennek tízszeresével száguldott.

Az autóban természetesen nincs ekkora teljesítmény, a legújabb EcoBoost motor 280 lóerős, ám a Focus végsebessége 250 km/h. A hiba ugyan a mérőeszközben keresendő, ám a rendőrség nem akadt fenn a szokatlan számok láttán, és egy 300 ezer forintnak megfelelő összegű bírságot küldött a „vétkesnek”, valamint 10 büntetőpontot is beírtak a sofőr jogosítványába.

Mivel jogtalan, és egyben jelentős összegű bírságról van szó, Giovanni Strologo, a helyi közlekedési bizottság szóvivője további lépéseket javasolt az autós számára. A szakértő meglepő módon azt tanácsolta, hogy a vétlen sofőr fogadja el a büntetést, és fellebbezzen kompenzációért.

Neked mi lenne az első reakciód, ha egy ilyen csekket és fotót kapnál Szombathelyről?

8 millió forintból lakókocsit varázsolt egy pickupból egy alaszkai férfi F1 közhelyszótár: ezt jelentik valójában a kifogások

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!