9 év börtönt kapott az ittasan és bedrogozva balesetező sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-12, 14:07

Az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte azt a sofőrt, aki ittasan és kábítószertől bódult állapotban balesetet okozott, amelyben négy ember meghalt.

A vádlott 2017. február 5-én reggel személygépkocsijával Karcsa irányából Sátoraljaújhely felé haladt a 381-es főúton, majd hirtelen áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. Utóbbi megpördült, és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg. Az autóban öten utaztak, közülük hárman - köztük a gépkocsi vezetője - a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Ivott és kábítószerezett az a férfi, aki 2017-ben halálos balesetet okozott Sátoraljaújhely közelében
Ivott és kábítószerezett az a férfi, aki 2017-ben halálos balesetet okozott Sátoraljaújhely közelében

A vádlott által vezetett gépjármű első ülésén utazó férfi szintén meghalt, míg a hátsó ülésen utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A büntetés kiszabásánál figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlottnak négy kiskorú gyermeke van. Súlyosbító körülményként értékelte ugyanakkor, hogy a vádlott büntetett előéletű, továbbá azt, hogy az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

További hírek autós hírműsorunkban:

MTI

Kapcsolódó írások

Sérült Audi oldalról
2019. december 17.
A vádlott nem ment el az ítélethirdetésre.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek